De Harry Potter-reeks is misschien wel de meest succesvolle filmreeks van onze tijd. Dankzij hun rollen groeiden Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermelien) en Rupert Grint (Ron) uit tot wereldsterren. Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich urenlang verliezen in de door J.K. Rowling gecreëerde tovenaarswereld. Ben jij de volgende? Hieronder zet ik de acht films nog even op een rijtje, zodat je kan uitzoeken of ze bij je passen.

De lijst van alle Harry Potter films

Harry Potter en de steen der wijzen

In dit eerste deel zien we hoe de wees Harry, gespeeld door Daniel Radcliffe, door de reus Hagrid bij zijn pesterige oom en tante wordt opgehaald en koers zet naar tovenaarsschool Zweinstein. Hij krijgt te horen dat hij als baby als enige een moordaanslag van de duistere tovenaar Voldemort heeft overleefd. Onderweg ontmoeten we ook Ron en Hermelien, die uitgroeien tot Harry’s boezemvrienden, en andere belangrijke personages zoals Draco Malfidus en Perkamentus. Eénmaal op Zweinstein raakt Harry bezorgd om de verrichtingen van de slinkse professor Sneep.

Harry Potter en de geheime kamer

In het tweede jaar lijkt een oude profetie waarheid te worden: een duistere kracht dwaalt door de gangen van Zweinstein en valt hulpeloze slachtoffers aan.

Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Harry, Ron en Hermelien keren terug naar Zweinstein voor hun derde schooljaar. Hier raken ze verzeild in het mysterie rond een ontsnapte gevangene die het op Harry gemunt lijkt te hebben.

Harry Potter en de vuurbeker

In het vierde deel van de reeks neemt Harry onverwachts deel aan een tovenaarstoernooi. Ondertussen wordt hij geteisterd door terugkerende nachtmerries, die de terugkeer van Voldemort lijken aan te kondigen.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

Het vijfde jaar van Harry, Ron en Hermelien loopt niet zoals gepland: de wederopstanding van Voldemort wordt nauwelijks geloofd. Daarnaast slaagt de autoritaire bureaucraat Omber erin om Perkamentus te vervangen als hoofdmeester.

Harry Potter en de halfbloedprins

In het zesde jaar keert Perkamentus terug als hoofdmeester van Zweinstein. Harry heeft intussen een oud boek ontdekt van de hand van de mysterieuze halfbloedprins.

Harry Potter en de relieken van de dood: deel 1

Het laatste boek van de reeks is opgesplitst in twee films, vanwege de grote hoeveelheid actie. In dit eerste deel gaan Harry, Ron en Hermelien op zoek naar de relieken van de dood, de krachtigste objecten van de tovenaarswereld, in de hoop zo Voldemort te kunnen verslaan.

Harry Potter en de relieken van de dood: deel 2

Het laatste deel van de reeks gaat over de eindstrijd tussen goed en kwaad: weet Harry Voldemort te verslaan?

Dit is de gehele lijst van de Harry Potter reeks, is het voor jou al tijd voor een Harry marathon?

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles