Een kaartje sturen? Dat kan op een heleboel verschillende momenten. Het is dan ook zeker een mooi gebaar. Je kunt een ander ermee verrassen, feliciteren of juist een hart onder de riem steken. Benieuwd naar goede momenten om een kaart te versturen? Lees dan zeker verder.

Verjaardag

Het is leuk om iemand te feliciteren voor zijn of haar verjaardag met een kaartje. Dit kun je ieder jaar doen, of juist bij bijzondere leeftijden. Stuur een mooie Greetz verjaardag kaart. Je hebt veel kaarten om uit te kiezen. Welke thema of welke kleur past goed bij de ontvanger? Zoek het kaartje uit waar je de ander helemaal blij mee maakt. Nu kennen kaarten voor een verjaardag vaak een vrolijk, feestelijk design: dat zit dus al snel goed. Denk ook goed na over de boodschap die je op de kaart schrijft. Je feliciteert iemand natuurlijk, maar kunt bijvoorbeeld ook nog een mooie wens voor het nieuwe levensjaar opschrijven.

Huwelijk

Gaat iemand die je kent binnenkort trouwen? Dan kun je zeker een kaartje sturen. Als je niet aanwezig bent bij de bruiloft, is dat bijvoorbeeld een mooi gebaar. Of neem de kaart anders mee naar de bruiloft toe. Wat wens je het kersverse echtpaar toe? Dit kun je kwijt op de kaart. Zoek een bijpassende tekst felicitatie huwelijk. Je kunt op meerdere momenten aan een kaartje denken: voorafgaand aan de trouwdag, op de dag zelf of daarna. Stuur na afloop bijvoorbeeld nog een kaartje om het echtpaar te bedanken voor de mooie dag. En natuurlijk kun je ook een kaartje sturen bij een jubileum: bijvoorbeeld bij 10, 20 of 25 jaar getrouwd.

Geboorte

Een ander heuglijk moment in het leven? Dat is de geboorte van een kindje. Ook dan is het dus gebruikelijk om je felicitaties op te schrijven in een kaartje. Het kan zo zijn dat het nog eventjes duurt totdat je op kraamvisite gaat. Alvast een kaartje sturen is dan een mooi gebaar. Er zijn veel leuke kaartjes voor te vinden, die helemaal passen bij het thema van de geboorte. Denk aan een kaart met een ooievaar, beschuit met muisjes of een wiegje erop. Of ga voor een kaart waar al een fraaie tekst op staat om de kleine welkom te heten. Dat is een feestje om te versturen!

Bedanken

Een kaartje is ook een ideale manier om iemand te bedanken. Al helemaal als je het moeilijk vindt om de woorden uit te spreken. De woorden opschrijven is dan vaak beter te doen. Dat niet alleen, een kaartje kan nog regelmatig worden teruggelezen. Dat maakt het dus zelfs dierbaarder dan het uitspreken van woorden, waarbij het moment al snel vervlogen is. Het is zeker de moeite waard als iemand je heeft bijgestaan in een moeilijke periode of iets groots voor je heeft gedaan. Maar ook voor een kleiner bedankje kun je een kaartje sturen. Wat iemand ook voor je heeft gedaan! Het is in ieder geval altijd goed om daarbij stil te staan.

Moeilijke situatie

Kaartjes zijn ook een goede manier om iemand een hart onder de riem te steken. Gaat iemand die je kent door een moeilijke periode? Een kaartje kan een lichtpuntje zijn op zijn of haar dag. Bij ziekte, verlies of andere zware situaties is het dus zeker goed om aan een kaartje te denken. Het kan lastig zijn om in zo’n geval de juiste woorden te vinden die je op het kaartje plaatst, maar doe vooral wat je hart je ingeeft. De tekst mag kort of lang zijn, het gaat er vooral om dat de ander weet dat er aan hem of haar wordt gedacht. Dat is al heel waardevol.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles