Netflix heeft zijn filmaanbod in Nederland de afgelopen jaren aanzienlijk weten uit te breiden. Heb je zin om even een avondje lekker op de bank te hangen met een goede film, maar heb je geen idee welke? Dan helpen wij je even een handje. We hebben daartoe vijf van de beste en leukste films op Netflix geselecteerd. Er is natuurlijk veel en veel meer content die we hier niet kunnen noemen, maar laat je dat er niet van weerhouden om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Let’s go!

1. The Godfather

We beginnen met misschien wel de beste film aller tijden: The Godfather. Deze klassieker van Francis Ford Coppola uit 1972 draait om de New Yorkse maffia na de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder om de fictieve Corleone-dynastie. Bonus: als de eerste film bevalt, staan deel twee en drie ook op Netflix.

2. Interstellar

Christopher Nolan is één van de grootste en meest succesvolle regisseurs van dit moment. Interstellar uit 2014 is één van zijn meesterwerken. Deze science-fiction blockbuster met onder meer Matthew McConaughey en Anne Hathaway haalde wereldwijd 700 miljoen dollar op, en won bovendien een Oscar voor de special effects. Spektakel gegarandeerd dus.

3. Marriage Story

Marriage Story was één van de meest succesvolle films van 2019. Deze grappige en ontroerende dramafilm verhaalt over een huwelijk dat langzamerhand uiteen valt. Adam Driver en Scarlett Johansson vertolken de hoofdrollen.

4. I, Tonya

I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van Tonya Harding (gespeeld door Margot Robbie), de kunstschaatsster die berucht werd door haar betrokkenheid bij een samenzwering om haar grote rivale Nancy Kerrigan te verwonden. I, Tonya is onroerend en indrukwekkend, maar bij tijd en wijlen ook grappig.

5. De prins van Egypte

De prins van Egypte is op het eerste oog een animatiefilm voor kinderen, maar ook voor volwassenen is deze bewerking van het Bijbelse verhaal van Mozes leuk en onderhoudend. Dit maakt het een perfecte film voor het hele gezin.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles