Een nieuwe auto kopen is voor veel mensen geen optie, omdat zij simpelweg niet het toereikende budget hebben. Anderen besluiten om geen nieuwe auto te kopen, omdat het financieel gezien een slechte investering is. Toch is ook een occasion niet altijd de beste keuze. Een occasion heeft namelijk relatief veel onderhoud nodig. Daar moet je absoluut rekening mee houden bij de overweging om een occasion te kopen. Onderhoud brengt kosten met zich mee, maar het is ook vervelend als je auto er plotseling mee stopt. Daarom kan leasen dus aantrekkelijk zijn. Bij private lease betaal je bovendien geen verzekering of wegenbelasting.

Heb je besloten dat leasen in jouw geval inderdaad een aantrekkelijke beslissing is? Dan vind je hieronder een aantal handige tips om de juiste leaseauto te vinden.

Welk merk kies jij?

Het is om te beginnen belangrijk om voor een merk te kiezen waar je tevreden mee bent. Je kunt bijvoorbeeld voor Peugeot private lease kiezen. Peugeot is een Frans merk dat al jaren betrouwbare auto’s produceert. Bovendien betaal je voor een Peugeot relatief weinig. Wil je een ander merk leasen? Dan kan dit uiteraard ook. Zo kun je vrijwel ieder automerk leasen. Wellicht heb je veel ervaring met een bepaald merk en heb je daarom ook de voorkeur voor dat merk. Anderen maakt het weer helemaal niets uit welk merk auto ze rijden, zolang het model ze maar bevalt.

Wat voor model auto wil jij?

Belangrijk is om ook voor een model auto te kiezen die goed bij jou past. Hoe groot of klein moet de auto zijn? Als je nog niet zoveel rijervaring hebt, vind je een kleine auto wellicht prettig. Een kleine auto kan daarentegen de voorkeur hebben als je in de stad woont. Wil je veel boodschappen of gezinsleden kunnen vervoeren, dan is een grotere auto een beter idee. Zo zijn er verschillende mogelijkheden als je een nieuwe auto wilt leasen. Over het algemeen betaal je meer voor een grote auto, maar niet altijd zegt het formaat iets over de prijs.

Behalve het formaat van de auto, is het ook belangrijk dat je een auto kiest die je prettig vindt rijden. Bovendien is het ook verstandig om even na te gaan welke opties de auto moet hebben. Ook wat dat betreft heb je over het algemeen ontzettend veel keuze. Je kunt voor een leaseauto vaak zelf de kleur en de opties uitkiezen. Genoeg om uit te kiezen bij het leasen van een nieuwe leaseauto!

Een leasemaatschappij kiezen

Er zijn verschillende leasemaatschappijen waar je een auto privé kunt leasen. Het kan dus ook interessant zijn om na te gaan welke maatschappijen jouw droomauto in het aanbod hebben. Er kunnen namelijk verschillen zitten in de kosten. Bovendien kan ook het aanbod van verschillende leasemaatschappijen verschillen. Daarom is het belangrijk om een aantal partijen met elkaar te vergelijken. Ga bovendien na hoe lang je het leasecontract wil laten lopen. Hoe langer het contract loopt, hoe minder je per maand zal moeten betalen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles