Er zijn heel veel manieren waarop je het optimale uit jouw woning kunt halen. Wist je dat goede zonwering heel veel voordelen biedt voor je woning? Daarnaast ziet jouw woning er hierdoor ook nog eens heel stijlvol uit. Met zonwering sla je dus twee vliegen in één klap. Hier lees je meer over wat goede zonwering kan betekenen voor je woning en welke opties jij allemaal hebt in je zoektocht naar manieren om de zon uit je woning te weren.

Zo werkt zonwering

Zonwering, de naam zegt het al: hiermee blokkeer je de warmte van de zon uit je woning en blijft je woning lekker koel. In de zomer lopen de temperaturen hoog op en dit kan voor veel warmte in huis zorgen. Warmte in huis kan lang blijven hangen en zorgt er onder andere voor dat het leefklimaat niet optimaal is. Ook kan het invloed hebben op je slaap; vanwege de warmte is het vaak lastiger om goed te slapen. Met zonwering komt hier allemaal een einde aan. Je kunt bijvoorbeeld screens kopen: deze zitten strak op je raam en blokkeren al het zonlicht. Zo weet je zeker dat je geen last meer hebt van warmte.

Creëer een sfeervolle uitstraling

Een ander voordeel dat zonwering met zich meebrengt is dat jouw woning een sfeervolle uitstraling krijgt. Welke uitstraling jouw woning krijgt, bepaal je zelf. Zo kun je er met screens of rolluiken voor zorgen dat je woning er strak uitziet. Met markiezen zorg je juist weer voor een knusse en gezellige uitstraling. Je hebt de keuze uit verschillende materialen en kleuren waarmee je veel invloed hebt op de sfeer die zonwering uitstraalt. Het is heel goed mogelijk om iets te creëren dat volledig bij jouw stijl en jouw woning past.

Zo haal je extra uit je zonwering

Zonwering in de vorm van een zonnescherm op maat, markiezen en screens zijn voornamelijk populair vanwege het buitenhouden van de warmte. Maar er zijn ook soorten buitenzonwering waarmee je ook andere voordelen ervaart. Zo zijn uitvalschermen de ideale manier om een schaduwplek op het terras te creëren en om daarnaast de woning koel te houden. Ook markiezen bieden in de tuin een mooie plek om onder te zitten zodat je ook buiten in de schaduw zit. Zonwering heeft een praktische én stijlvolle kant en het is dan ook goed mogelijk om precies de uitstraling te creëren die jij mooi vindt!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles