De woonkamer is de plek waar we veel tijd met elkaar doorbrengen en waar je tot rust kunt komen. Het is daarom belangrijk om sfeer toe te voegen aan deze ruimte, waardoor jouw huis als een thuis aanvoelt. Toch kan het lastig zijn om jouw woonkamer een gemoedelijk gevoel te geven. Kan jouw woonkamer ook wat extra sfeer gebruiken? Hieronder staan zes tips voor wat meer gezelligheid.

1 De juiste gordijnen

Raambekleding wordt veel vergeten in de woonkamer. Toch is dit heel belangrijk voor de gezelligheid in jouw woonkamer. Gordijnen geven jouw woonkamer een sfeervolle uitstraling. Het zijn grote objecten en omdat ze zijn gemaakt van stof, wordt jouw woonkamer meteen wat gezelliger. Bovendien zijn gordijnen erg veelzijdig: je kunt gordijnen helemaal aanpassen naar jouw eigen stijl. Dankzij het grote aanbod in verschillende stoffen, transparanties, plooien en kleuren passen ze uitstekend bij het interieur van jouw woonkamer. Ga jij voor plisségordijnen, duo rolgordijnen of liever toch de vouwgordijnen?

2 Stem kleuren met elkaar af

Wanneer je een kale muur hebt met een grijze vloer, oogt de woonkamer al heel snel kil. Dit is ook een van de veelvoorkomende fouten bij het inrichten van een woonkamer. Kom dus uit je comfortzone en voeg kleur toe aan je interieur en stem deze kleuren met elkaar af. Kies bijvoorbeeld voor taupekleurige muren met oudroze kussens en vazen. Deze bruine en aardse kleurtinten zorgen ervoor dat jouw woonkamer meteen aanvoelt als een warm bad. 

3 Voeg accessoires toe

De eerste stap is gezet: je hebt gekozen voor een rolgordijn op maat dat past bij jouw interieur en je hebt een warm kleurenpallet uitgezocht. Jouw woonkamer is echter pas af wanneer je accessoires hebt toegevoegd aan deze ruimte. Kleed de woonkamer aan met kussens, plaids, een vloerkleed, onderzetters en wat kaarshouders. Zonder accessoires oogt jouw woonkamer namelijk ongezellig. Je kunt daarnaast kiezen voor ronde accessoires; vooral bij rechthoekige woonkamers. Dankzij de ronde elementen komt de rechthoekige woonkamer meer in balans. Kies dus voor ronde kussentjes, een ronde lamp en bijvoorbeeld een ronde tafel.

4 Planten en bloemen

Wat is een woonkamer zonder planten? Planten en bloemen zorgen voor kalmte en zorgen voor minder stress. Bovendien zorgen de meeste planten voor een hogere luchtvochtigheid, waardoor de lucht in de woonkamer schoner wordt. Daarnaast geven planten jou een gevoel van rust: ze dempen namelijk het geluid om je heen. Naast dat planten goed zijn voor jouw gezondheid, staan planten natuurlijk hartstikke gezellig in jouw woonkamer. Haal de groene vrienden maar in huis!

5 Licht in de duisternis

Verlichting mag niet ontbreken in de woonkamer. Daarnaast zorgt verlichting voor een gezellige sfeer in deze ruimte, mits je de verlichting goed hebt afgesteld. Kies daarom voor warm licht en niet voor wit licht. Lampen in het plafond, zoals spotjes, kunnen sfeervol ogen. Ook een vloerlamp of een tafellampje kunnen voor optimale gezelligheid zorgen in jouw huis. Bovendien kun je de woonkamer afmaken met wat kaarsen: deze geven een gemoedelijk gevoel. Let er wel op dat kaarsen een toevoeging zijn en niet de vervanging zijn van jouw lampen. Je moet natuurlijk nog wel kunnen zien met wie je praat.

6 Een open kast

Kasten zijn ideaal voor al jouw spullen en is dus zeker onmisbaar in de woonkamer. Je kunt in tegenstelling tot een dichte kast, ook kiezen voor een open kast. Veel mensen denken dat een open kast rommelig lijkt. Niets is minder waar: je kunt met een open kast laten zien wat jouw stijl is en je kunt jouw persoonlijke spullen showen. Persoonlijke spullen zijn juist de sfeermakers in huis. Haal dus die foto’s van jouw familie naar voren en leg de souvenirtjes van jouw roadtrip in de kast. 

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles