Ben jij benieuwd naar gietvloeren? Je vloer is een belangrijk onderdeel van je woning. De vloer bepaalt hoe comfortabel je in het huis kunt lopen, maar ook of eventuele onderburen je horen. De vloer beslaat een groot oppervlak en dus is de uitstraling ook zeer belangrijk. Bovendien heeft de vloer ook ontzettend veel invloed op hoe eenvoudig een ruimte schoon te maken is. Het is dan ook belangrijk dat je voor een vloer kiest waar je tevreden mee bent.

Op het moment zijn vooral gietvloeren zeer populair. Dat is niet zomaar het geval, maar komt voornamelijk vanwege de voordelige eigenschappen die deze vloeren hebben. Daarnaast kunnen de vloeren ook een prachtige uitstraling hebben.

De uitstraling van de gietvloeren

Gietvloeren hebben over het algemeen een betonlook. De vloeren kunnen echter in iedere kleur geplaatst worden. Hierdoor heb je ontzettend veel invloed op de uitstraling die de vloer heeft. Het lukt hierdoor ook altijd wel om een vloer te plaatsen die goed bij jouw interieur past. Wanneer je voor een standaard gietvloer kiest, dan heeft deze veel weg van een beton cire vloer. De kleuren zijn doorgaans namelijk grijs en wit.

Geen naden en dus eenvoudig schoon te maken

Nog een eigenschap die de gietvloeren delen met de vloer van beton cire, is dat de vloeren geen naden hebben. Hierdoor is de vloer ook relatief eenvoudig schoon te houden, en blijven er geen bacteriƫn achter in voegen in de vloer. Daardoor zijn deze vloeren ook zeer hygiƫnische opties. De vloeren worden om deze reden ook wel hypoallergeen genoemd. De kans op een allergische reactie is veel kleiner dan met bijvoorbeeld een tapijtvloer.

Goed bestand tegen vocht

De gietvloeren en de vloer van beton cire zijn ook beiden goed bestand tegen vocht. De vloeren kunnen zelfs worden aangebracht in de badkamer. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld een vloer van PVC of een vloer van hout. Die vloeren zijn namelijk niet zo goed bestand tegen vocht, en kun je dus ook beter niet in de badkamer plaatsen.

De aanleg van een gietvloer

Gietvloeren kunnen vrij eenvoudig worden aangelegd door een specialist. De specialist zal de vloer namelijk in vloeibare vorm op zijn plek gieten. Vervolgens zal het mengsel uitharden, en krijg je dus de gietvloer als resultaat. Je kunt je voorstellen dat dit veel sneller gaat dan bijvoorbeeld de aanleg van een houten vloer of een PVC vloer. In dit opzicht verschilt de gietvloer overigens ook ten opzichte van de beton cire vloer. De beton cire vloer wordt namelijk wel met de hand aangebracht.

De vloer is stoot- en slijtvast

De gietvloer is ook erg stoot- en slijtvast, meer nog dan de beton cire vloer. Deze vloer is namelijk niet alleen hard, maar is ook nog van materiaal gemaakt dat een klein beetje elastisch is. Hierdoor kan het materiaal veel beter tegen een stootje. Laat je zo nu en dan per ongeluk iets vallen? Dan is de gietvloer mogelijk dus ook de betere keuze voor jou. Het is zeker aan te raden om deze vloer te overwegen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles