Het is hartje winter in Nederland. Jij bent een echte koukleum en de lente kan niet snel genoeg komen. Helaas moeten we daar nog eventjes op wachten. De verwarming de hele dag door aanzetten is nu ook niet echt de oplossing, maar een vakantie wel. Dus: bezoek Ibiza met FTI reizen!

Winter, wat is dat?

Ibiza geniet het grootste deel van het jaar van de zon. De temperatuur is daarnaast erg aangenaam tijdens de koudere maanden, ongeveer tussen de 16 en 20 graden Celsius. Maar hoe is het mogelijk dat het daar altijd warm is, en we in Nederland voor een veel kortere periode van de warmte kunnen genieten? Dat komt doordat Ibiza een mediterraan klimaat heeft. Het is er zo warm omdat het land veel dichterbij de evenaar ligt dan Nederland. Op de evenaar schijnt de zon het meest en hoe verder je je van de evenaar bevindt, hoe minder vaak de zon schijnt. Dit zorgt er dus op zijn beurt voor dat het een stuk kouder is in Nederland. Je kunt dus nog steeds genieten van heerlijke temperaturen buiten het hoogseizoen. Fijn, want jouw vakantie zal dan niet zo druk zijn. Het vliegtuig is minder vol, je hoeft minder lang in de rij te wachten voor bezienswaardigheden en jouw gehele vakantie is een stuk goedkoper. Beter kun je het niet krijgen!

Wat is er te doen?

Je staat op het punt om te boeken, maar toch twijfel je een beetje. Ibiza staat bekend als dé feestplek van Europa, maar je zit nu niet echt te wachten op een aantal wilde nachten. Gelukkig kun je nog een hoop andere dingen doen! Zo kun je naar de hippiemarkt gaan. Dit is een markt waarbij je prachtige sieraden, kleding, tassen en veel meer kunt kopen. En je hebt genoeg keuze, want er staan tientallen kraampjes. Het is ook mogelijk om een jeeptour te huren en lekker te genieten van de Ibiziaanse natuur. Geniet daarnaast ook van de heerlijke stranden. En dat zijn er veel, want het eiland heeft tientallen stranden. Tot slot kun je ook Ibiza’s eigen Stonehenge opzoeken, gemaakt door een Australische kunstenaar. En, ben je overtuigd om jouw vakantie naar Ibiza te boeken?

Als je verlangt naar de warmte, is het een goed idee om vandaag nog een vakantie te boeken naar Ibiza! Op zoek naar een goede deal? Neem dan vooral een kijkje op de website van FTI!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles