Gladde oppervlaktes, daar houden we bij bouwen en klussen van. Het biedt een stabiele basis voor verdere stappen die ondernomen moeten worden. Vaak is het zo dat deze egale oppervlakten niet vanzelfsprekend zijn. Ze hebben nog een beetje Tender, Love en Care nodig. Als u op zoek bent naar een glad, vlak oppervlak, zijn er een paar dingen die u kunt doen om dat doel te bereiken. In deze blog leggen wij die verschillende manieren aan u uit.

Oneffenheden vaststellen

Controleer eerst het gebied op oneffenheden. U kunt een waterpas of een liniaal gebruiken om deze gebieden te identificeren. Als u eenmaal de plek hebt gevonden die moet worden geëgaliseerd, zijn er een paar manieren om dit aan te pakken.

Zelf nivellerende pasta

Eén optie is het gebruik van een zelfnivellerende pasta. Dit is een snelle en eenvoudige manier om kleine oppervlakken te egaliseren. Breng het egaliseermiddel aan op de gewenste plek en wacht tot het is uitgehard. Met egaliseerpasta creëert u heel gemakkelijk een perfecte onderlaag om tegels, laminaat en parket te plaatsen. Tegenwoordig zijn de pasta’s met 24 uur droog, waarna u ze de volgende dag al kunt betegelen. Snel en efficiënt dus ook.

Vulplaten

Een andere optie is het gebruik van vulplaten. Vulplaten zijn dunne stukjes materiaal die kunnen worden gebruikt om gaten op te vullen en oppervlakken te egaliseren. Deze vulplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en metaal. Ze worden het meest gebruik als vulplaatjes om raam- of deur eenheden vast in hun frame te zetten. Nadat het object in de opening is geplaatst, worden de vulplaten voorzichtig rond het frame getikt met een hamer. Dit proces gaat door totdat het raam of de deur loodrecht staat. Hierna wordt het geheel vastgezet en de vulplaatjes gelijk met de omlijsting afgesneden.

Egalisatieschuif

Als u met een groot oppervlak werkt, of als het oppervlak erg ongelijk is, kan het nodig zijn een egaliseermachine te gebruiken. Deze machines werken door langzaam over het oppervlak te bewegen en lage gebieden met beton op te vullen. Nivelleermachines kunnen bij de meeste bouwmarkten worden gehuurd. Wilt u er zelf een aanschaffen dan biedt Visser & Visser een ruim assortiment aan goede Visser & Visser egalisatieschuiven aan.

Welke methode u ook kiest, de tijd nemen om uw oppervlakken te egaliseren zal resulteren in een gladder, meer afgewerkt uiterlijk. Ook maakt een egale oppervlakte een goede basis voor eventuele andere klus- en bouwprojecten.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles