Kerstmis is een tijd van het jaar waarin veel mensen bijeenkomen om te vieren. Het is de tijd van het jaar waarin je lekker kunt eten, drinken en er veel gezelligheid is. Kerstmis is ook een tijd waarin veel mensen hun best doen om alles perfect te maken. Perfecte cadeaus, perfecte versieringen en natuurlijk ook een perfect kerstdiner. In dit artikel geven we je 4 tips hoe je zorgt voor het perfecte kerstdiner.

Zorg voor de perfecte sfeer

De sfeer is misschien wel het allerbelangrijkste aspect van een perfect kerstdiner. Zorg er daarom voor dat de tafel netjes gedekt is met mooi servies en bestek. Kaarsjes zorgen altijd voor extra sfeer, dus zet er gerust een paar neer. Een mooi bloemstuk als tafeldecoratie bijvoorbeeld maakt het plaatje compleet. Als er iets misgaat tijdens het diner, is de decoratie en sfeer in ieder geval nog in orde!

Kies het juiste menu

Het is belangrijk om rekening te houden met de wensen van je gasten als je het menu uitzoekt. Er zullen vast wel een paar vegetariërs of veganisten tussen zitten, dus zorg ervoor dat er genoeg keuze is voor iedereen. Een aantal antipasta’s, een lekkere soep en verschillende pasta’s of risotto’s zijn altijd populair. Vergeet natuurlijk ook niet het dessert! Een tiramisu of panna cotta smaken altijd goed na een stevige maaltijd.

De juiste wijn bij het diner

Wijn is onmisbaar bij een kerstdiner. Kies bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc voor bij de antipasta’s en salade en ga voor een robuustere wijn zoals Chianti Classico Riserva bij de hoofdgerechten. Als dessert kun je kiezen voor Moscato d’Asti of Prosecco; lekker fris en zoet! Vergeet niet om de wijn op temperatuur te laten komen voordat je hem inschenkt.

Een schone omgeving

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hygiëne. Zorg ervoor dat alle spullen die je gebruikt schoon zijn, zoals de keukengerei, pannen, bestek en glazen. Maar ook de tafel en stoelen moeten schoon zijn voordat je aan tafel gaat. Een schone omgeving is namelijk essentieel voor een gezond kerstdiner! En wil je beschadiging aan je tafel, stoelen en/of andere meubels voorkomen tijdens alle gezelligheid? Plaats dan stoelpootdoppen onder je stoelen en meubelglijders onder je tafel of bank. Dan weet je zeker dat je gezellig avond niet eindigt met een kans op schade aan je vloer of meubels!

Tagged in:

, , ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles