Stap jij na de corona periode over op een kleinere kantoorruimte? Of ben jij ZZP’er en heb jij een kamer in jouw huis omgetoverd tot een kantoor? Het inrichten van een kleine kantoorruimte kan een struggle zijn. Waar moet je al jouw meubilair en spullen toch laten? We got you! Lees snel deze blog voor 5 tips bij het inrichten van een klein kantoor.

1. Vergeet de muren niet

Kijk niet alleen naar het aantal vierkante meters in jouw kantoorruimte. Je vergeet namelijk al snel dat je ook muren hebt! Op de muren zit voldoende ruimte die jij kan invullen zoals je wilt. Extra opbergplekken nodig? Monteer een kastje aan de muur. Kan jouw kantoorruimte wel wat sfeer gebruiken? Ga dan voor een fotolijst, schilderij, een neon sign of andere leuke accessoires! Genoeg ruimte en mogelijkheden dus!

2. Gebruik lichte kleuren

Kleuren hebben veel invloed op een ruimte. Bepaalde kleuren maken jouw kantoorruimte speels. Andere kleuren laten het juist strak lijken. Wist je ook dat een ruimte groter of kleiner lijkt door het kleurgebruik? Donkere kleuren laten jouw kantoorruimte kleiner lijken. Ze absorberen namelijk licht. Verf jouw muren dus in lichtere kleuren als wit, lichtgrijs of beige. Liever geen verf? Met behang creëer je hetzelfde effect en heb je keuze uit leuke patronen. Ga wel voor horizontale patronen, zo oogt jouw kantoorruimte breder!

3. Hoe zit het met de vloer?

Kan en mag jij de vloer van jouw kantoorruimte vervangen? Kijk dan eens kritisch naar jouw vloer. Deze is namelijk ook super belangrijk voor de ruimtelijkheid in jouw kantoorruimte! Hier geldt wederom; kies voor een lichte kleur. Dit maakt jouw kantoor ruimtelijker. Let ook goed op de combinatie van de vloer met de muren. Een vloer in dezelfde tinten als de muren zorgt voor eenheid. Daarnaast ziet jouw kantoorruimte er hierdoor groter uit.

4. Houd ramen open

Daglicht is heel belangrijk in een kantoorruimte. Het is niet alleen goed voor je gezondheid en productiviteit maar het zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel. Houdt ramen dus zo veel mogelijk open. Gebruik niet veel raamdecoratie. Waarom niet? Dit houdt het daglicht tegen. Zonder gebruik van raamdecoratie weerkaatst het licht dat binnenkomt via de licht gekleurde muren. Een frisse kantoorruimte om in te werken!

5. Ga voor een minimale inrichting

De basis voor jouw kantoor is gelegd. Nu nog de invulling; het kantoormeubilair en de accessoires. Een klein kantoor is al snel gevuld. Er zijn natuurlijk ook veel leuke kantoormeubelen en accessoires. En jij wilt alles! Stel prioriteiten en houd de selectie beperkt. Kies ook hier voor lichtere kleuren. Ze zullen volledig mengen met jouw lichte vloer en muren. Hierdoor lijkt jouw kleine kantoor groter!

Ben jij klaar om jouw kleine kantoor in te richten?

Inspiratie gekregen voor het inrichten van jouw kleine kantoor? We hopen dat deze 5 tips jou hebben geholpen. Toch nog onzeker over jouw kantoorinrichting? Gebruik de officeplanner tool om jouw kantoorruimte virtueel in te richten. Zo schuif je net zo lang het meubilair heen en weer tot je tevreden bent. En dat zonder te zweten, handig toch?

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles