Verhuizen is voor veel mensen al een uitdaging waar ze enorm tegenop zien als ze maar 2 straten verder gaan wonen. Maar internationaal verhuizen is van geheel andere orde. Dan moet er veel geregeld worden en is de kans groot dat je iets over het hoofd ziet. Gelukkig zijn er instanties en online platforms waar je hulp kunt krijgen bij het organiseren van je verhuizing naar het buitenland.

Maak een goede planning

Een verhuizing naar het buitenland is geen kwestie van een paar dozen inpakken en vertrekken. Er moet veel geregeld worden. Het transport van je spullen kun je in veel gevallen beter uitbesteden, zeker als je ver buiten Nederland gaat wonen. Zelf je spullen naar de grensstreek met Duitsland of België vervoeren is vaak nog wel te doen, maar verder weg wordt al snel erg lastig. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht op het platform van Sirelo. Zij kunnen je advies geven wie je kunt inschakelen om jouw verhuizing op rolletjes te laten lopen.

Gaat alles mee of kies je voor opslag?

Als je van plan bent om voorgoed naar het buitenland te vertrekken dan wil je natuurlijk al je persoonlijke spullen meenemen. Als het gaat om een tijdelijke verhuizing, bijvoorbeeld vanwege werk, dan kun je er ook voor kiezen om een deel van je inboedel op te slaan. Hiervoor kun je bij diverse bedrijven opslagruimte huren. Veel (internationale) verhuisbedrijven bieden deze mogelijkheid. Zodra je terug bent in Nederland worden je spullen weer netjes bij je bezorgd. Tussentijds kun je ook gewoon in de opslag. Als je tijdelijk even in Nederland bent en iets wilt meenemen dan kun je na het maken van een afspraak in je eigen opslagruimte om deze spullen op te halen.

Kies een ervaren transportbedrijf

Voor een internationale verhuizing is het aan te raden om een ervaren transportbedrijf in te schakelen. Op het platform van Sirelo vind je een overzicht van bedrijven die verhuizingen naar het buitenland verzorgen. Kies een bedrijf in je eigen regio, dan betaal je minder kosten omdat het bedrijf niet ver hoeft te rijden naar je adres in Nederland. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de spullen vooruit te sturen, zodat alles al is gearriveerd als je zelf aankomt. Zorg er dan wel voor dat er een betrouwbaar persoon aanwezig is om voor de ontvangst van de vracht te tekenen en dat er goede opslag mogelijk is totdat je zelf arriveert. Als je de verhuiswagen pas laat arriveren als je zelf aanwezig bent dan is het natuurlijk zaak dat je de spullen die je direct nodig hebt zelf meeneemt. Pak dus een koffer in alsof je een week op vakantie gaat.

Wat betaal ik voor een internationale verhuizing

De kosten voor een internationale verhuizing hangen uiteraard sterk af van je bestemming. Een verhuizing kan zowel over de weg als ook over water of door de lucht gedaan worden. Vracht versturen per schip is aanzienlijk goedkoper als per vliegtuig. Houd er wel rekening mee dat een schip er enkele weken over doet om een haven in bijvoorbeeld Amerika, Azië of Afrika te bereiken. Je kunt bij verschillende bedrijven een offerte opvragen voor je verhuizing, zodat je de tarieven kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles