Ben jij het helemaal zat dat je al meer dan 10 jaar tegen dezelfde vloer aan zit te kijken? En vind jij dat je huis wel weer een nieuwe frisse uitstraling kan gebruiken? Dan zit je goed! Een nieuwe vloer zorgt voor een compleet andere uitstraling in huis. Een houten vloer zorgt bijvoorbeeld voor warmte en sfeer, terwijl gevlinderd beton je huis juist een strakke uitstraling kan geven. In dit artikel gaan we deze twee type vloeren even uitlichten.  

Betonvloer

Woonbeton zorgt voor een strakke uitstraling en is erg geschikt voor vloerverwarming. Vloerverwarming wordt tegenwoordig steeds populairder. Huizen moet lichter en opener, een radiator staat dan vaak in de weg. Ook schijnt vloerverwarming beter te zijn voor het milieu omdat de temperatuur van de ruimte langer vastgehouden kan worden met minder stookkosten. Een betonvloer is een stevige vloer waar veel gewicht op kan staan. Het is niet alleen geschikt voor huizen maar ook voor kantoorpanden of zelfs parkeergarages, er wordt hiervoor wel een ander soort beton gebruikt dan in huis.

Houten vloer

Een houten vloer is meer traditioneel en geeft een warm gevoel in huis. In iedere woonstijl kom je hout wel tegen. De houten vloer is bijvoorbeeld in de landelijke stijl erg populair. Maar ook een industrieel huis heeft houten accenten. Zo zie je bij de industriële stijl vaak een tafel met stalen poten. Het tafelblad is dan van een mooi stuk hout, om de ruimte meer sfeer te geven. Als je een (nieuwe) woning hebt die geen karakteristieke elementen heeft, dan is een houten vloer de sfeerbrenger. Je kunt kiezen voor een 100% houten vloer, maar je hebt tegenwoordig ook laminaat of pvc. Hierbij heb je wel een houtlook maar ben je vaak goedkoper uit. Een laminaat vloer is bovendien ook erg goed zelf te leggen, dit scheelt dan ook weer in de arbeidsuren.

Budget variant

Als je graag een nieuwe vloer wil hoeft dit niet per se duur te zijn. Je kunt ook voor Beton Cire over tegels kiezen. Dit is een soort gietvloer die over de meeste bestaande vloeren heen gegoten kan worden. Hierdoor heb je geen arbeidskosten aan het verwijderen van de oude vloer of de voorbewerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer aardig budget-proof is.

Als je eigenlijk helemaal geen budget hebt voor een nieuwe vloer, maar de vloer toch een make-over wil geven dan kun je ook nog kiezen voor tegelverf. Dit is speciale verf die geschikt is voor alle soorten tegels. Door de tegel een andere kleur te geven kan je de hele ruimte anders laten voelen. Dus heb je een ouder badkamer met bonte kleurtjes, dan is dit makkelijk om te zetten naar een neutrale badkamer die meer rust geeft.

Conclusie

Eigenlijk kun je met zowel een groot als een klein budget je vloer een nieuwe look geven. Je vloer heeft effect op de hele uitstraling van je huis. Als je vloer er weer mooi bijligt maakt dit al een wereld van verschil in de kamer. Dan maakt het niet uit of je nou gaat voor een houtenvloer of een betonvloer. Kies het vloertype die het beste bij je huis past.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles