Wanneer je denkt aan een dineravond, denk je vaak aan veel voorbereiding, plannen en misschien ook wel veel stress. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, als je je goed voorbereid. In dit blog geven we je een stappenplan dat je kunt volgen voor het organiseren van een onvergetelijke avond!

Bereid je menu voor

Het menu is het hart van je dineravond. Ten eerste moet je op tijd beginnen met het inslaan van boodschappen. Daarbij is het slim om multifunctionele ingrediënten in te slaan. Hiermee bedoelen we dat de ingrediënten voor verschillende onderdelen van het menu gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld een aantal dezelfde groenten zouden zowel in het voorgerecht als het hoofdgerecht gebruikt worden. Bij het samenstellen van je menu, is het slim om dieetbeperkingen en voorkeuren van je gasten in overweging te nemen. Je wil natuurlijk dat iedereen kan genieten van de avond. 

Aperitieven en dranken

Naast het plannen van het eten, moet je ook denken aan de drankjes die je de gasten gaat serveren. Zo kun je bij elke gang een ander drankje serveren, dat dan weer past bij het gerecht. Bij een krachtig gerecht als biefstuk past bijvoorbeeld een stevige rode wijn erg goed, en bij een lichte maaltijd zoals een salade past een Rosé weer beter. Verdiep je daarom online in het gerecht dat je gaat bereiden, en welke drankjes daarbij passen. Natuurlijk hoeven niet alle dranken bij het diner alcohol te bevatten. Maak bijvoorbeeld een alcoholvrije cocktail. Zo worden de drankjes net iets specialer dan een gewoon glaasje fris. 

Creëer sfeer 

Naast het menu, is de sfeer bijna net zo belangrijk. Het bepaalt namelijk of je gasten zich op hun gemak voelen, of niet. Zorg als eerste bijvoorbeeld voor een netjes, opgemaakte tafel. Hierin kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Heb je nou geen idee hoe je hiermee moet beginnen? Kijk dan eens online op inspiratiesites, hier staan vaak veel voorbeelden op waar je inspiratie uit kunt halen. 

Ten tweede is goede verlichting ook enorm sfeerbepalend. Overweeg het gebruik van een dimmer voor je led verlichting om de juiste ambiance te creëren. Een led dimmer stelt je in staat om de helderheid van de verlichting aan te passen aan de gewenste stemming. Zo kun je het licht dimmen voor een intieme sfeer tijdens het diner en het vervolgens weer opvoeren voor een levendige sfeer tijdens het dessert of de afterparty.

Serveer in stijl en geniet van je avond!

Nadat je alles geregeld hebt, hoef je alleen nog maar te genieten! Laat aan je gasten zien dat ze welkom zijn en serveer de gerechten in stijl. Zorg ervoor dat de borden mooi zijn opgemaakt en dat de porties royaal zijn. Als je meerdere gangen serveert, zorg dan voor voldoende pauzes tussen de gangen.

Het voorbereiden van een dineravondje vergt wat planning en inspanning, maar de beloning is de glimlach op het gezicht van je gasten terwijl ze genieten van heerlijk eten en een geweldige sfeer. Met deze tips en een led dimmer om de perfecte verlichting te creëren, ben je goed op weg naar een geslaagde avond. Geniet van het samenzijn en maak mooie herinneringen!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles