Gamen is voor veel mensen een favoriete bezigheid, iets wat ze graag doen in hun vrije tijd. Gamen zorgt ervoor dat je even helemaal weg bent uit het “echte leven”, de realiteit. Een realiteit die veelal gekenmerkt wordt door rekeningen die nog betaald moeten worden, sociale verplichtingen en ga zo maar door. Gamen kan een mooie uitweg zijn om even niks te moeten. Bij gamen draait het alleen om jou, je spel en eventueel nog wat vrienden of onbekenden met wie je de game speelt. De gaming markt is dan ook ontzettend groot. Iedere week worden er tig nieuwe spellen uitgebracht die keer op keer alle verwachtingen te boven gaan. Spellen worden steeds geavanceerder met allemaal nieuwe opties en mogelijkheden. Dit vraagt echter ook steeds meer van pc’s en laptops waarop de games gespeeld worden. Een computer met een processor uit de jaren 90 van de vorige eeuw zal de nieuwste spellen met geen mogelijkheid kunnen spelen, daarvoor is de processor gewoonweg te verouderd. Hoe je erachter komt of jouw pc geschikt is voor de games die je erop wilt spelen? Dat lees je in deze blog. Lees snel verder!

Probeer de belangrijkste specificaties van jouw pc te achterhalen

Een eerste belangrijke stap is om de specificaties van jouw pc te achterhalen. Heb je momenteel Windows 10 geïnstalleerd? Dan kun je de basisspecificaties vinden door naar het configuratiescherm te navigeren. Deze kun je onder meer vinden door in de zoekbalk van het startmenu te zoeken op “configuratiescherm”. Klik vervolgens op “systeem en beveiliging” en daarna op “systeem”. Hier kun je onder meer zien welke processor ingebouwd is, over hoeveel RAM geheugen de pc beschikt en op welk besturingssysteem de computer draait. Dit zijn allemaal belangrijke gegevens om te bepalen of jouw computer een bepaalde game aankan of niet. Soms kan het handig zijn om nog wat meer informatie in de vorm van uitgebreide specificaties op te zoeken. Dit kun je doen door gebruik te maken van de tool “systeeminformatie” welke je eenvoudig via de zoekbalk kunt oproepen.

Vergelijk de specificaties met de besturingsvereisten van de game

Iedere game heeft bepaalde minimale besturingsvereisten. Dit zijn de minimale eisen waar jouw pc aan moet voldoen wil je de game kunnen spelen. Indien jouw processor bijvoorbeeld zwakker is dan de processor die minimaal vereist wordt, wil de game waarschijnlijk niet starten. Naast minimale eisen heb je ook nog aanbevolen besturingsvereisten. Deze zijn bedoeld om jou een optimale game ervaring te kunnen bezorgen. Vergelijk de specificaties van jouw pc met de besturingsvereisten van de game om te zien of jouw computer de game kan afspelen of niet.

Laat jouw pc analyseren door het gratis programma “Can you run it?”

Je kunt jouw pc ook gratis laten analyseren door het programma “Can you run it”. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jouw favoriete spel in de zoekbalk in te vullen, een applicatie te installeren en vervolgens doet het programma zijn werk. Zo krijg je in één oogopslag te zien of jouw computer geschikt is. Wil je helemaal kunnen opgaan in jouw game experience? Overweeg dan eens om een echte gaming computer aan te schaffen. Deze pc’s zijn speciaal ontworpen om games op te spelen en jou zo de ultieme ervaring te geven.

Tagged in:

, , ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles