Vogels fluiten, de zon schijnt, het wordt weer lente! Om de lente voorspoedig te beginnen, is het fijn om een leuke en gezellige tuin te hebben om daadwerkelijk van dit heerlijke seizoen te kunnen genieten! Lees hier een aantal leuke en creatieve tips om je tuin aan te pakken en een fijne sfeer te creëren!

Geuren en kleuren

Prachtige bloeiende planten en bloemen is al een hele grote stap naar een sfeervolle tuin. Ze hebben mooie kleuren en ze ruiken heerlijk. Misschien een leuke paarse lavendel of een witte rododendron? Ze kunnen al een heel groot verschil maken. Planten en bloemen gaan hun eigen gang en daardoor verassen ze je elke keer weer! Ze hebben een rustgevende werking waardoor je heerlijk kunt ontspannen. Plant ze in een leuke vrolijke pot naar eigen smaak en breng gezelligheid in je tuin!

Groene vingers

Verse kruiden, groenten en fruit uit eigen tuin … hoe leuk! Als je een beetje groene vingers hebt en het leuk vindt om te koken met eigen producten, is moestuintje echt iets voor jou! Elk seizoen zijn er nieuwe producten die leuk zijn om te zaaien. April is de beste zaai- en plant maand. Lekkere slasoorten of aardbeien, alles kan geplant worden. In de zomer kun je dan lekker eten met producten uit eigen tuin. Verse kruiden geven heerlijke geuren af en daarnaast brengt het veel kleur in jouw tuin.

Een leuk tuinmeubel

Bij Gras en Groen Hoveniers zijn ze gespecialiseerd in tuinontwerpen. Om het juiste meubel te vinden, is het belangrijk om je af te vragen wat jij van jouw tuin verwacht. Een ruime eethoek met een gedekte tafel? Of juist een klein comfortabel hoekje in het zonnetje om rustig een boek te lezen? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden! Als je heerlijk wilt relaxen is een lounge set met zachte kussens een goed idee. Hier kun je heerlijk tot rust komen en ultiem genieten. Houd jij van gezellig barbecueën en borrelen met een groep vrienden, koop dan bijvoorbeeld een leuke tuintafel met comfortabele stoelen. Als je een grotere tuin hebt, kun je zelfs meerdere zithoekjes creëren. Je kan jouw tuinmeubel leuk aankleden met vrolijke kussens en bijzettafeltjes. Bottom line … koop een tuinmeubel dat bij jou past! Een belangrijke tip: houdt rekening met de bezonning! Op welk moment van de dag wil je van de zon kunnen genieten, en welk moment van de schaduw?

Een stapje verder…

Als je een stapje verder wilt gaan, kun je met een terrasoverkappingen een hele gezellige sfeer creëren. Je hebt ze in alle soorten en maten. Je kunt er ook voor kiezen om het af te sluiten met een glazen schuifpui. Hierdoor kun je nog leuk naar buiten kijken en van de rest van je tuin genieten. Ook kun je een buitenkeuken creëren wat handig is als je gaat barbecueën op een zomerse dag. Je kunt in jouw tuinkamer kun je sfeervolle verlichting ophangen en decoreren met leuke kaarsen, vrolijke kussens en meer. Het is een heerlijke schaduwplek op een hete zomerdag maar ook een plek om met een openhaartje op te warmen in de winter. Ideaal! Zet er een comfortabel lounge set in en je kunt van jouw tuin genieten in elk seizoen!


About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles