Het kan een prima cadeau zijn voor een wijnliefhebber, maar zeker ook op momenten waarop je écht even niets weet te verzinnen qua cadeau. Een fles wijn valt bij vrijwel iedereen wel in de smaak, zeker als je goed je best hebt gedaan om een bijzonder exemplaar te kopen, dat past bij de smaak van de ontvanger. Maar waar moet je nu precies op letten als je wijn gaat kopen voor iemand anders?

Wat te kiezen is altijd fijn

Weet je niet precies van welke wijn de ontvanger het meest houdt, en is er ook geen manier om daar discreet achter te komen? Dan is een wijnpakket cadeau geven vaak de handigste optie. Kies voor een pakket met meerdere soorten wijn, eventueel in kleine, probeerverpakkingen. Zo zitten er altijd exemplaren tussen waar de ontvanger direct enthousiast van zal worden, en ontdekt hij of zij tegelijk misschien wel nieuwe wijnen, nieuwe favorieten. Probeer bij het uitzoeken wel een beetje naar het karakter van de ontvanger te kijken. Is deze avontuurlijk ingesteld, dan kun je wat meer uitdagende wijnen kiezen dan wanneer iemand wat meer behouden is, en er niet per se op zit te wachten om nieuwe dingen uit te proberen.

Weet je wel van welke wijn iemand houdt? Dan kun je deze wijn kopen als cadeau. Leuk in laten pakken, persoonlijk kaartje erbij, en klaar ben je. Toch kan het ook dan best een aanrader zijn om er wat meer werk van te maken. Om een mooi cadeau samen te laten stellen waar de favoriete wijn in aanwezig is, maar misschien ook een andere soort, die binnen hetzelfde straatje valt. Zo weet je iemand toch te verrassen met iets nieuws, zonder een groot risico te lopen dat diegene je cadeau niet lekker gaat vinden. Een mooi wijnglas cadeau geven bij de fles kan natuurlijk ook, ook dat maakt het geheel extra feestelijk.

Ga uit van de ontvanger, niet van jezelf

Drink je zelf graag wijn, dan kan het nog best lastig zijn om je persoonlijke voorkeuren even los te laten als je wijn voor iemand anders gaat kopen. Je hebt zelf waarschijnlijk zo je ideeën over wat goede en lekkere wijn is, en bent snel geneigd deze wijn ook cadeau te geven aan een ander.

Wat je hierbij niet moet vergeten, is dat wijnsmaak heel persoonlijk is. Het kan prima zo zijn dat jij een bepaalde witte wijn de lekkerste ooit vindt, en je niet kunt voorstellen dat er mensen zijn die hier niet van genieten, en oprecht de voorkeur geven aan een andere soort. Dat bestaat toch niet! Toch moet je er rekening mee houden dat dit wel zo is. De smaak die jij lekker vindt, kan een ander een stuk minder goed bevallen. Probeer dus altijd een klein beetje achter de voorkeuren van de ontvanger te komen, al is het maar of deze liever rode of juist witte wijn drinkt. Dat maakt de kans op succes een stuk groter.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles