In de huidige coronatijd is er helaas maar weinig te doen en te ondernemen. Dat betekent dus dat er wat meer creativiteit nodig is als het aankomt op het bedenken van leuke dingen om te doen. Denk aan buitenactiviteiten, ideaal als het mooi weer is! We zetten wat tips voor je op rij.

Balletje trappen

Als er strenge maatregelen gelden, is het ook al gauw niet toegestaan om te gaan sporten. Beweging is echter wel belangrijk, zowel voor het hoofd als voor het lichaam! Gelukkig is het altijd wel mogelijk om een balletje te gaan trappen buiten, op een veldje. Houd natuurlijk wel afstand of ga bijvoorbeeld alleen sporten met je gezinsleden. Met een mooi voetbaltenue aan, is het net echt! Zo kun je even helemaal opgaan in dat potje. Ook spelen met mooie voetballen draagt daaraan bij. Met de favoriete bal aan de voet is elk wedstrijdje een succes!

Wandeling maken

Het lijkt wel alsof vandaag de dag vrijwel iedereen regelmatig de deur uitstapt voor een wandeling. Dit is immers een van de weinige dingen die we nog altijd gewoon kunnen doen. En zo’n wandeling is best leuk! Probeer voor de afwisseling om niet altijd maar hetzelfde rondje te lopen: varieer hier liever in om het spannender te houden. En ga soms bijvoorbeeld naar het bos of het strand om daar te wandelen: dat is nog leuker dan in de buurt van je woning! Als je een thermoskan met koffie of thee en wat lekkers meeneemt, ben je zo wel even zoet.

Stuk fietsen

Houd je niet zo van wandelen? Dan is er altijd nog de fiets! Daarmee kom je net wat verder met dat rondje buiten de deur: ook wel weer eens leuk. Hoewel je natuurlijk prima op je gewone fiets kunt stappen, is het ook een idee om eens een racefiets of een mountainbike te huren, en een sportieve route te fietsen. Zo kom je ook nog eens lekker in beweging!

Bos bloemen plukken

Nu de warmere maanden van het jaar weer voor de deur staan, gaan de bloemen langs de kant ook weer groeien! Ben je gek op bloemen? Ga dan eens lekker op pad om zelf een bos bloemen te plukken. Zo’n veldboeket staat beeldig in huis, op de eettafel of de kast bijvoorbeeld. Eigenlijk is dat een stuk leuker dan een bos kopen bij een bloemist: als je de bos zelf hebt geplukt, kun je er net dat stukje trotser op zijn.

Bootje huren

Zin om een dag op het water te houden? Ook dat is een leuke activiteit! Huur een bootje – van een roeiboot tot een boot met een motortje. Of ga voor een kano, om het nog wat actiever te maken. Bepaal of je liever een route door een stad vaart of juist in de natuur. Zo kun je dit uitje eigenlijk helemaal naar wens inrichten.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles