Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je telefoon kan uit je handen glijden en met een smak op de grond terechtkomen. De paniek slaat toe wanneer je smartphone niet meer kan worden ingeschakeld of niet meer normaal functioneert. Is dit jou overkomen? Gooi de handdoek nog niet in de ring! Wij geven je enkele tips voor het geval je je iPhone hebt laten vallen en deze niet meer aan wil gaan. Er zijn namelijk een paar dingen die je zelf kunt proberen om je kleine metgezel nieuw leven in te blazen.

Tip 1: probeer hard resetting

Druk tegelijkertijd op de home-knop en de sleep/wake-knop. Houd ze ongeveer 10 tot 20 seconden samen ingedrukt. Je moet ze vasthouden totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt. Als je telefoon weer wordt ingeschakeld en normaal werkt, was er niets aan de hand. In feite was je telefoon de hele tijd aan, maar de software was gecrasht, waardoor je scherm black-out was. Je iPhone moet het nu weer gewoon doen.

Tip 2: laad je iPhone op

De impact van de val kan de telefoon uitschakelen. Probeer je iPhone op de oplader aan te sluiten. Als het Apple-logo verschijnt, is de telefoon mogelijk uitgeschakeld. Dit is een veelvoorkomend probleem bij iPhones. Als opladen aan de wandcontactdoos niet werkt, gebruik dan de USB-poort van je laptop. Het kan zijn dat je telefoon enkele minuten nodig heeft voor het opstart. Een beetje geduld is dus noodzakelijk.

Tip 3: tijd voor iPhone reparatie

In het geval dat je iPhone zichtbaar een hardware defect heeft opgelopen, zoals een gebarsten scherm of een kapotte camera, is de enige oplossing een iPhone reparatie. Als je telefoon nog onder de garantie valt, zal Apple deze vervangen. Anders moet je zelf de reparatie betalen. Een interne fout kan het gevolg zijn van de val waardoor de smartphone niet meer aangaat. Tip 1 en 2 zullen in dit geval geen effect hebben. Het is van het grootste belang om je iPhone te laten onderzoeken door een iPhone-reparatiespecialist, bijvoorbeeld bij Telgefixt.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles