Als je een streamingdienst gebruikt om muziek te luisteren, is de kans groot dat je Spotify gebruikt. Er zijn natuurlijk meer alternatieven, zoals Apple Music en Deezer, maar Spotify is nog steeds veruit de meest populaire dienst van Nederland. Het platform biedt in principe één premium-abonnement en één gratis versie, maar je betaalt niet altijd even veel. Hieronder leggen we eerst het verschil uit tussen gratis Spotify en Spotify Premium, en daarna gaan we de opties bij langs om minder te hoeven betalen voor Spotify Premium.

Spotify Free versus Spotify Premium

Zoals je kan opmaken uit de naam is Spotify Free de gratis versie van Spotify. Voor Spotify Premium betaal je €9,99 per maand. Welke voordelen staan daar tegenover? In beide gevallen heb je toegang tot Spotify’s enorme bibliotheek van muziek, podcasts en audioboeken. Bij de gratis versie van Spotify kan je echter wel om de haverklap advertentieonderbrekingen verwachten. Wel een beetje irritant wanneer je net lekker in een album zit. Bovendien heb je met Spotify Premium niet per se een internetverbinding nodig om muziek te luisteren – je kan je afspeellijsten gewoon downloaden en offline afspelen. Handig voor wanneer je onderweg bent en je data op zijn. Andere voordelen van Spotify Premium zijn de muziekkwaliteit (Spotify Free biedt alleen de laagste muziekkwaliteit, bij Premium kan je opschalen) en het feit dat je onbeperkt muziek kan luisteren in het buitenland – bij Spotify Free is dat maximaal 14 dagen het geval. Balen als je een maand lang op vakantie gaat!

Opties voor Spotify Premium

Ben je overtuigd van het nut van Spotify Premium, maar vind je €9,99 per maand wat veel? Geen nood: er zijn verschillende opties om minder te betalen. Die vind je hieronder:
• Premium Student biedt 50% korting op een abonnement. Voorwaarde is wel dat je staat ingeschreven aan een erkende hogeschool of universiteit.
• Premium Duo: ideaal wanneer je samenwoont. Je krijgt twee Premium-accounts voor een prijs van €12,99 per maand.
• Premium Family: deze optie biedt Premium-accounts voor maximaal zes gebruikers voor €14,99 per maand.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles