Je kent vast wel iemand in jouw nabije omgeving die in de nacht slaapt onder een verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken kan veel voordelen bieden, voor zowel kinderen als volwassenen. Waarom jij ook eens zou moeten overwegen om jouw gewone deken te vervangen door een verzwaringsdeken, vertellen we je hieronder.

1. Beter kunnen ontspannen

Allereerst kun je dankzij een verzwaarde deken beter ontspannen. Door het zware gewicht van de deken dat op jou ligt, krijg jij een geborgen en ingebakerd gevoel. Door dit gevoel zul jij je gegarandeerd beter kunnen ontspannen. En een ontspannen lichaam heeft ook weer zo zijn voordelen, onder andere dat je een stuk beter in slaap kunt komen én beter kunt doorslapen gedurende de hele nacht.

2. Vaarwel stress

Ervaar jij wel eens stress? Dan kan het gebruik van een verzwaringsdeken jou wellicht een goede uitkomst bieden. Dankzij een verzwaringsdeken worden namelijk meerdere gelukshormonen in jouw lichaam aangewakkerd, waardoor je minder stress kunt ervaren. En wanneer je minder stress ervaart, kun je ook weer beter en sneller in slaap vallen.

Naast stress kan een verzwaringsdeken ook een oplossing bieden bij onder andere angst en ADHD. Ook hierbij geldt weer dat je beter in slaap kunt komen dankzij zo’n verzwaarde deken.

3. Betere gemoedstoestand overdag

Hoe jouw nachtrust is verlopen heeft grote gevolgen voor jouw gemoedstoestand de volgende dag. Als je dankzij een verzwaringsdeken heerlijk hebt geslapen, ben je overdag veel beter gestemd dan wanneer je een slechte nacht achter de rug hebt. Bovendien heeft een goede nachtrust ook veel positieve effecten op jouw lichaam in het algemeen. Zo leef je dankzij een betere nachtrust veel gezonder, want jouw immuunsysteem kan hierdoor een flinke boost krijgen.

4. Het aanbod is groot

Er bestaat niet één soort verzwaringsdeken. Het aanbod is zelfs groot als het gaat om verzwaringsdekens. Allereerst zijn er verzwaringsdekens verkrijgbaar in verschillende zwaartes. Vaak kun je kiezen tussen zes tot tien kilo, waarbij je de deken kunt afstemmen op jouw lichaamsgewicht. Het wordt aangeraden om een deken te kiezen die even zwaar is als tien procent van jouw lichaamsgewicht. Daarnaast zijn de verzwaringsdekens ook in verschillende formaten en verschillende vullingen te vinden. Wist je trouwens dat er ook verzwaringsdekens voor kinderen bestaan? Ook voor kinderen kun je dus met een verzwaringsdeken een goede nachtrust bieden. 

Een verzwaringsdeken biedt dus talloze voordelen voor jouw nachtrust. En we weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is voor de mens. Wanneer stap jij over op een zwaartedeken?

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles