We leren steeds meer over het milieu, en hoe belangrijk het is om onze aarde te beschermen. Steeds meer consumenten zoeken daarom specifiek naar bedrijven die milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Wil jij nieuwe klanten trekken? Dan is het dus slim om op zoek te gaan naar duurzame alternatieven, bijvoorbeeld voor je verpakkingen. Twijfel jij nog een beetje? In dit artikel lees je precies waarom ook jouw bedrijf zou moeten kiezen voor duurzame verpakkingen.

Je kunt de verpakkingen bedrukken met je logo

Veel ondernemers twijfelen over het wisselen van verpakkingen, bijvoorbeeld omdat ze nét een mooi design op hun pakketten hebben laten printen. Deze designs zorgen er namelijk voor dat het, voor de klant, direct zichtbaar is dat het pakket van jullie afkomstig is. Maar wist je dat je duurzame verpakkingen ook kunt personaliseren? Zo hoef je niet in te leveren op naamsbekendheid of professionele uitstraling.

Er zijn veel verschillende verpakkingen beschikbaar

Veel ondernemers denken bij duurzaam verpakkingsmateriaal nog altijd alleen aan grote kartonnen dozen. Maar wist je dat er nog een heleboel andere mogelijkheden zijn. Duurzame verpakkingen zijn er namelijk niet alleen voor webwinkels, maar ook voor restaurants of lokale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan het meegeven van papieren tassen, of aan het serveren van kartonnen snackbakjes en bekers.

Milieuvriendelijkheid

Vind je het belangrijk dat jouw klanten weten dat jouw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Dan is het heel belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen op duurzame verpakkingsmaterialen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw klanten weten wat de normen en waarden van jouw bedrijf zijn. Schroom ook vooral niet om dit te vermelden op bijvoorbeeld je social media kanalen of je website. Je zult zien dat een heleboel (nieuwe) klanten deze nieuwe verpakkingen zullen kunnen waarderen!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles