Zilver is wereldwijd een veelgebruikte grondstof. Het wordt vaak gezien als minder waardevol dan goud, maar dit is niet volledig terecht. Zilver is namelijk een schaars metaal, waardoor de waarde van zilver blijft behouden. Jouw zilveren items kunnen dan ook geld waard zijn! Benieuwd waarom dit zo is? Lees dan snel deze blog verder!

Stijgende vraag

Zilver wordt onwijs veel gebruikt in verschillende voorwerpen. Om je spiegel, in je meubels, bestek, kunstwerken en natuurlijk in geld. Voorwerpen kunnen volledig van zilver zijn, of er kan zilver in verwerkt zijn. Omdat zilver voor veel apparaten en voorwerpen wordt gebruikt is er ook een grote vraag naar zilver.

Goedkoop inkopen

De koers van zilver is een redelijk stabiele markt. De afgelopen jaren is deze ook niet in elkaar gezakt. Toch is er een kans de prijs binnenkort weer gaat stijgen. Vanwege de sterk toenemende vraag is de kans groot dat de prijs op den duur gaat stijgen, en zilver meer waard wordt.

Verwerkt zilver

Zilver is een ontzettend veelzijdig materiaal. Zo wordt zilver onder andere gebruikt in sieraden, maar ook in andere alledaagse voorwerpen. Wist jij bijvoorbeeld dat zilver geschikt is om te gebruiken als elektrische geleiding? Daarom wordt zilver ook veel gebruikt in technische en elektrische apparaten. Ook wordt zilver gebruikt in bijvoorbeeld schalen, bestek, beeldjes, kandelaars, en nog veel meer.

Tastbare investering

Zilver is een tastbare investering. Je kan zilver vrijwel altijd inwisselen zonder dat deze waarde verliest. In principe kun je het rustig laten liggen, en pas jaren later weer verkopen. Mede doordat zilver tastbaar is, zal het ook minder stress meebrengen dan niet-tastbare investeringen. Aandelen kunnen immers vrij plotseling hun waarde verliezen, terwijl dit bij zilver niet aan de hand is.

Zilver inkopen

Zoals wij hierboven hebben omschreven, is het inkopen van zilver een goede keuze. Misschien heb jij al wel eerder zilver ingekocht en wil je het ondertussen al weer gaan verkopen? Beiden is mogelijk. Wil jij jouw zilver inkopen? Zilverinkoop bij Feddema kun je gemakkelijk en snel regelen. Online taxaties van zilver kan bij Feddema door een professional laten uitvoeren. Ook kan de verkoop van zilveren objecten in de fysieke winkel in Drachten. Zo weet je vrijwel direct wat de waarde van jouw zilveren producten zijn. Ook kun je jouw zilveren producten verkopen in de fysieke winkel als jij dit graag wilt.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles