Het hebben van groene ogen is wel heel bijzonder. Misschien heb je daar nooit bij stilgestaan, maar het is wel zo dat er maar heel weinig mensen die over de groene ogen beschikken. Het gaat om niet meer dan twee procent van de wereldbevolking. Dit betekent dus dat iemand met groene ogen met zeer grote waarschijnlijkheid de enige in zijn of haar omgeving is. Daardoor worden deze mensen ook vaak op mysterieuze wijze zo aantrekkelijk gevonden. Ze hebben een eigenschap die niemand anders heeft, namelijk de afwijkende kleur ogen. Waar komt dit eigenlijk door?

De kleur van je ogen

Waarom het precies zo is dat groene ogen zo weinig voorkomen, dat is nog niet bekend. Wetenschappers buigen zich al jaren over deze vraag. Het sluitende antwoord is daarop nog niet gevonden. Wel is duidelijk dat het met de hoeveelheid pigment te maken heeft. Ook licht speelt daarin een rol. Daardoor kan het voorkomen dat je hele felle lichte ogen hebt. Dit komt helemaal weinig voor. Dat is dus ook wat het zo uniek maakt voor de mensen die deze kleuren in de ogen hebben. Anders dan voor bruin en blauw het geval is. Die komen vaker voor.

Niet echt groen

Wat vooral ook goed is om te weten, is dat groene ogen eigenlijk helemaal niet bestaan. Wanneer je erin kijkt lijken ze groen, omdat het brein dit zo registreert. In werkelijkheid zijn het blauwe ogen, met net iets meer kleurstoffen dan gebruikelijk. Dit kan dan ook een mogelijke verklaring zijn waarom ze zo uniek zijn. Ze komen lang niet altijd voor. Dat is dus ook iets wat nog altijd nader onderzocht wordt door de specialisten. Het is een mogelijkheid die ook vast te stellen is aan de hand van wat er bekend is over genen tegenwoordig. Dit is interessant.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles