Wat lang niet iedereen weet, is dat de jachtbouw één van de best lopende branches van Nederland is. Het ontwikkelen en bouwen van de drijvende paleizen is een specialiteit van de Nederlandse bouwers waar in de rest van de wereld eigenlijk niet aan te tippen is. Hoe komt dit eigenlijk? Wat doen de Nederlanders beter dan de anderen in de wereld? In de eerste plaats komt dat natuurlijk door onze ervaring. In Nederland werden de zeeën al bedwongen ver voordat de rest van de wereld hiermee bezig was. Nederland was hier altijd al groot in.

Heel precies in de uitvoering

Een andere reden waarom juist de jachtbouw in Nederland zo’n grote naam heeft, is de manier van werken. De bouwers zijn heel precies in de uitvoering. Wat in de jachtbouw namelijk belangrijk is, is dat elke boot uniek is en alles tot in de puntjes klopt. Het gaat dus iet om productie maken, zoals dat in veel andere branches wel het geval is. Het gaat er juist om dat een bouwer het jaar met slechts enkele opdrachten vult. Het is vooral zaak om heel precies te werken, in hele lage aantallen. Dan heb je pas succes.

Specialisten in de hele keten

Een andere reden waarom de rijken uit de hele wereld in Nederland aankloppen voor hun boten, is dat hier wel heel veel specialisten wonen. Dat gaat dan niet alleen om de jachtbouw, maar ook om alle bedrijven die daaromheen hangen. Denk bijvoorbeeld aan toeleveranciers en dergelijke. Het is zeker ook zo dat er wel heel veel kenners zijn die hele specifieke zaken kunnen aanleveren. Daardoor wordt de kwaliteit hoger. Wat het dus ook weer interessanter maakt om hierop in te zetten. Voor veel mensen die een luxejacht willen bezitten is dit een reden om te bestellen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles