Nederland; het land waar niets wisselvalliger is dan het weer. Zo heb je in de eerste wintermaanden nog te maken met nazomerse temperaturen en zit je nog geen weken laten vanonder je dekentje naar de eerste sneeuwvlokken te kijken. De nachten worden steeds wisselvalliger en jij vraagt je af wanneer je nou van zomerdekbed over moet gaan op een winterdekbed. Wat als we vertellen dat er een speciaal dekbed bestaat voor alle seizoenen? Een dekbed die je niet continu hoeft te verwisselen. Ideaal. Hieronder lees je de voordelen van een vier-seizoenen dekbed en we vertellen je welke soorten er zijn.

Voordelen van een vierseizoenen dekbed

Een vier-seizoenen dekbed is opgebouwd uit twee delen. Een dunner deel voor tijdens de warme zomerdagen en een dikker deel dat perfect is voor de lente- en herfstdagen. Door de twee delen met elkaar te verbinden ben je voorzien van een heerlijk warm winterdekbed. Het vier-seizoenen dekbed is opgebouwd uit verschillende warmteklassen. Zo bestaat het zomerdekbed uit een warmteklasse van vier, wat inhoudt dat het dekbed lekker luchtig en koel is. Dit betekent dus ook gelijk dat het winterdekbed beschikt over een warmteklasse van één. Heerlijk warm om onder te kruipen.

Door de aanwezige ritsaansluiting of drukknopjes is het heel eenvoudig om je ideale deken samen te stellen. Het is daardoor niet meer nodig om extra dekens te kopen. Zo ben je tijdens de wisselvallige dagen voorzien van een perfect dekbed en ben je financieel ook nog eens goedkoper uit. Ideaal toch? Dus, wil je het hele jaar gegarandeerd lekker kunnen slapen? Kies dan voor een vier-seizoenen dekbed.

Soorten dekbed

Nu je weet wat de voordelen van vier-seizoenen dekbedden zijn, is het ook handig om te weten voor welke vulling je kunt kiezen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een perfect vier-seizoenen dekbed.

1. Katoen
Heb jij het tijdens de broeierige zomerdagen snel warm? Dan is een katoenen dekbed de oplossing voor jou. Katoen is van nature vochtabsorberend en lekker licht. Zo is een katoenen dekbed heerlijk koel voor in de zomer. Ook neemt het van nature zweet op, wat het ook heel hygiënisch maakt.

2. Dons

Een donzen vier-seizoenen deken bestaat vaak uit ganzen- of eendendons. Hoe meer dons, des te lichter je dekbed aanvoelt. Je kunt er heerlijk in wegzakken en is een garantie voor een heerlijke nachtrust.


3. Wol
Ben je van nature een koukleum? Een wollen dekbed heeft een grote dichtheid en voelt zwaar aan. Door de goede isolatie is het een heerlijk materiaal voor de koude dagen. Ondanks dat, is het sterk warmteregulerend en wordt het niet té warm.

Vier-seizoenen dekbed bestellen

De vier-seizoenen dekbedden zijn beschikbaar in verschillende varianten, met keuze uit verschillende afmetingen en vullingen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk zacht Cinderella donzen deken of maak een keuze uit de andere Cinderella dekbedden. Zo ben jij vast voorbereid op een wisselvallige nacht: lekker warm of juist koel!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles