Voordat je het weet is het zover. Je had nooit gedacht dat jij erin zou komen. Je had nooit gehoopt dat je erin zou komen. Toch is het gebeurd. De sleur. Het turbulente leventje wat je leidde in je jonge studentenjaren lijkt toch echt voorbij. Dagelijks ga je naar je werk, doe je hetzelfde werk, dag in, dag uit. Gelukkig wordt je er niet van, maar je vindt het wel prima zo. Maar daar ga je natuurlijk niet mee akkoord! Je bent namelijk nooit te oud om te leren en zeker nooit te oud om door te groeien. Dit kun je op vrijwillige basis doen, maar zo ook binnen het bedrijf waarbij je werkt.

De opties

Maar wat voor soort cursus kun je nu eigenlijk gaan doen? Dat is natuurlijk de vraag. Je kunt ervoor kiezen om een cursus te gaan volgen die betrekking heeft op jouw werk, maar zo kun je ook een cursus volgen op een wat persoonlijker vlak. Ook voor dit laatste geven we je wat leuke tips!

De opvoedcursus

Kinderen. Misschien heb je ze al, of wil je ze nog? In ieder geval kan het nooit kwaad om een opvoedcursus te volgen. Een slechte generale is immers een goede uitvoering! Bovendien ontmoet je op deze wijze ook andere ouders of soortgenoten, waarmee je, je verhalen kunt delen, nieuwe inzichten kunt verzamelen, maar ook gewoon gezellig over de dagelijkse sleur kunt babbelen.

De cryptocursus

Je hebt het vast wel eens rond je oren horen slingeren. We hebben het hier over bitcoins en cryptomunten. Door het volgen van deze cursus vergaar je bruikbare kennis, wat er toe kan leiden dat je je stort in de wereld van de bitcoins en cryptomunten. Wie weet wordt je er wel rijk van!

Handarbeid

Natuurlijk kun je, je vrije tijd ook gebruiken om iets te leren, wat je altijd al hebt willen leren. Denk hierbij aan een schildercursus, een cursus sieraden maken, maar ook figuurzagen of een timmerman-cursus.

Kookcursus

Het tijdperk van “het enige recht wat een vrouw heeft is het aanrecht” zijn we onderhand wel echt gepasseerd. Echter betekent dit niet dat wij het niet leuk vinden om eens eventjes goed te leren hoe je dat heerlijke brood zelf maakt, of hoe je nu echt precies die sushi moet rollen.

Bijscholing via werkgever

Zoals gesteld in de inleiding kun je via je werkgever jezelf ook vaak laten bijscholen. Dit kan bijvoorbeeld via MyCademy. Via dit platform wordt de mogelijkheid gecreƫerd voor werknemers om ze te storten in een voortdurende kennisontwikkeling. Je bent immers nooit te oud om te leren en zoals je misschien wel gemerkt hebt, alles is te leren!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles