VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN-verbinding geeft een gebruiker 100% online veiligheid en verbergt jouw internet signaal met een niet te herleiden IP-adres. Hierdoor houd je data voor jezelf en ben je online helemaal beschermd. Als je in het bezit bent van een VPN-verbinding, merk je daar helemaal niks van. Hierdoor kun je jouw laptop en/of smartphone gewoon gebruiken zoals altijd. De beste VPN vind je bij VPN Nederland omdat er gebruikt gemaakt wordt van de best mogelijke beveiliging die op dit moment op de markt is! Daarnaast garandeert VPN Nederland een goede prijs-kwaliteit verhouding en 24/7 Nederlandse service. Lees hier verder over de voordelen van een goede VPN-verbinding.

Techbedrijven

Techbedrijven zijn bekend met alles wat wij doen. Het is je vast opgevallen dat je die ene leuke broek die je hebt opgezocht op internet, in elke advertentie voorbij ziet komen. Techbedrijven gebruiken ons internetgedrag, sociale media, interesses en andere activiteiten om jou zo gericht mogelijk te benaderen met hun product. Wanneer je op internet iets opzoekt, worden er cookies geplaatst en het bedrijf weet precies wat voor iemand jij bent. Het is begrijpelijk dat dat geen fijn idee is. De oplossing hiervoor is een goede VPN-verbinding. Door het gebruiken van VPN word je veel anoniemer en word je beschermt. Het is voor bedrijven bijvoorbeeld ook lastiger om je locatie te traceren.

Hackers

Helaas neemt cybercriminaliteit de afgelopen jaren toe. Dit komt omdat cybercriminelen steeds meer kennis hebben en daardoor geavanceerder worden. Wanneer je een VPN-verbinding gebruikt, wordt jouw data en informatie vergrendeld. Dit maakt het extra moeilijk voor hackers om toegang te krijgen tot jouw data. Voor een hacker ben jij daardoor een veel minder interessant doelwit aangezien hackers meestal gebruik maken van data die niet vergrendeld is. VPN zorgt ervoor dat het een stuk lastiger wordt voor hackers om virussen op jouw router te instaleren en hierdoor zijn jouw bestanden en andere informatie goed beveiligd.

Spyware

Spyware is de benaming voor computerprogramma’s die data genereren van een computergebruiker en dit doorgeven aan externe partijen. De naam ‘spyware’ komt van het woord ‘spy’, dat spion betekend in het Engels, en ‘ware’, dat afkomstig is van het woord software. Spyware komt helaas veel voor op Windows systemen. Het wordt met name gebruikt om computergebruikers het lastig te maken door de controle van de muis over te nemen, bestanden te openen of te verwijderen en meer vervelende verstoringen. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van Windows VPN . Windows VPN garandeert totale anonimiteit doordat jij een nieuw IP-adres krijgt. Je internetverbinding wordt gecodeerd en is hierdoor onleesbaar voor hackers en spyware.

Hoe werkt VPN?

Grote kans dat je je afvraagt hoe VPN nu werkt. Het is gelukkig heel erg makkelijk. De eerste stap is om een account aan te maken bij VPN Nederland. Hierna pak je de apparaten erbij waarop jij gebruik wilt maken van de VPN software. Als je dit hebt gedaan, kun je de software instaleren in de App Store (iOS) of de Play Store (Android). Als laatste start je de app en kun je inloggen met jouw VPN Nederland account. Moeilijker is het niet!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles