Een hete stomende sauna, niet iedereen wordt er blij van. Sommige mensen vinden het heerlijk en kunnen zich lekker ontspannen, anderen vinden een bloedhete kamer waar het zweet over je rug loopt niet een fijn idee. Toch heeft een bezoekje aan de sauna erg veel gezondheidsvoordelen! Een kwartiertje in de sauna is dus echt het overwegen waard. Wanneer je je niet prettig voelt om naar de sauna te gaan, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een sauna te kopen. Lees hier verder over de voordelen van een sauna!

Ontspannen

Serotonine is een lichaamseigen stofje dat zich ontwikkelt wanneer je je blij en relaxed voelt. Uit onderzoek is gebleken dat een bezoekje aan de sauna ervoor kan zorgen dat serotonine zich sneller en in een grotere hoeveelheid ontwikkelt. Dat willen we toch allemaal! Wanneer je na een zware en vermoeiende werkdag thuiskomt  en behoefte hebt aan wat ontspanning, is het toch heerlijk als je een eigen sauna hebt. De barrelsauna’s van Saunakoning  zijn getypeerd door hun authentieke vorm. Door de vorm ontstaat er een goede luchtcirculatie in de sauna waardoor de sauna snel op temperatuur is. De barrelsauna’s hebben een buitenterrasje waar je kunt afkoelen nadat je ontspannen en vrolijk de sauna uitkomt.

Gezondheid

Een bezoekje aan de sauna kan je immuunsysteem verbeteren en je bloedsomloop stimuleren of stabiliseren. Dit komt doordat je lichaam een heftige reactie heeft op het verschil tussen de warmte van de sauna en de kou waarmee je afkoelt. Hierdoor worden er antistoffen aangemaakt. Regelmatig een ontspannen momentje in de sauna kan je dus beter beschermen tegen een verkoudheid.

Spierpijn

Heb je vaak last van spierpijn? Dan is een infraroodsauna misschien wel iets voor jou. Infraroodsauna’s kunnen spierpijn en rugpijn verminderen. De lampen van een infraroodsauna verwarmen je lichaam. Je spieren zullen door de warmte ontspannen en verkrampingen zullen afnemen. Een sauna nemen na een zware work-out is dus een goed idee!

Skincare

Een ander voordeel van een sauna is dat hitte erg goed is voor je huid. De hoge temperatuur van een sauna zorgt ervoor dat je gaat zweten. Je poriën zullen zich openen en je bloedvaten verwijden. Je huid krijgt zo de gelegenheid om goed schoon te worden. Overtollig talg en vuil wordt door het zweten afgevoerd. Hiernaast versterkt een bezoekje aan de sauna de beschermlaag van je huid en wordt de hoornlaag van je huid gehydrateerd.

Tips

Als je van plan bent om in de sauna te gaan zitten, zorg er dan even voor dat je goed voorbereid bent zodat je ultiem kunt genieten en het een succes wordt.

  1. Neem een douche. Een verfrissende douche voordat je in de sauna gaat, kan veel goeds doen. Het spoelt alle parfum en crèmes van je af. Deze kunnen smelten door de warmte van de sauna en zo bijvoorbeeld prikkende ogen of een vreemde geur veroorzaken.
  2. Drink genoeg. Een van de belangrijkste tips voor een bezoek aan de sauna is: drink voldoende! Het spreekt voor zich dat je transpireert in de sauna en dus veel vocht verliest. Het is noodzakelijk om dit vocht weer aan te vullen.
  3. Eet niet te veel. Met een volle maag in de sauna gaan, is geen goed idee. Je lichaam moet dan dubbel zo hard werken om je eten te verteren. Toch behoefte aan eten? Neem dan bijvoorbeeld een lekkere lichte maaltijdsalade!
  4. Frisse lucht. Een beetje buitenlucht is altijd goed. Wanneer het je even te veel wordt in de sauna, kun je met een beetje frisse lucht op adem komen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles