Nergens geniet je meer van privacy dan in je huis. Je kunt van jouw indoor hot tub naar je douche en naar bed gaan zonder je zorgen te maken over nieuwsgierige blikken. Maar de installatie van een indoor spa kan ervoor zorgen dat je grote veranderingen in je huis moet doorvoeren en je budget oprekt. Een overzicht van alle voor- en nadelen van een hot tub:

Voordelen van een indoor hot tub 

Privacy: Of je nu in een stadswijk of een buitenwijk woont, als je je hot tub in je huis plaatst, ben je gevrijwaard van nieuwsgierige blikken van voorbijgangers en buren.

Ultiem gemak: Natuurlijk zijn zowel binnen- als buitenspa’s handig, maar een spa in huis betekent meer dan een paar extra stappen nemen om hem te gebruiken. U kunt hem altijd gebruiken, zonder zelfs sandalen aan te trekken.

Bescherming tegen de elementen: Het weer is geen probleem als je spa binnen staat. Je hoeft je nooit meer in te smeren met zonnecrème voor je in je hot tub stapt, of je zorgen te maken over wind, regen of sneeuw. Je kast en cover blijven onaangetast door de elementen en allergenen in de lucht zijn geen probleem.

Maximaliseert ongebruikte ruimte: Als je een groot huis hebt of je kinderen zijn gaan studeren of een eigen gezin stichten, dan heb je misschien wat extra ruimte. Door een hot tub in je huis te installeren maak je van een ongebruikte ruimte je eigen paradijs.

Nadelen van een indoor hot tub 

Een jacuzzi installeren en onderhouden is geen sinecure. Een succesvolle installatie vergt veel planning en aanpassingen aan je huis. Je zou zelfs kunnen overwegen om een aannemer in te huren om het project te begeleiden. Maar afhankelijk van hoe je je hot tub gaat gebruiken, kunnen de extra tijd en kosten die je erin steekt de moeite waard zijn. Dit zijn de nadelen van een eigen hot tub:

Hot tubs zijn er in alle maten en de meeste zijn groter dan een deur, waardoor het niet altijd mogelijk is om ze door gangen en hoeken te manoeuvreren. Voor je een hot tub koopt, moet je de specificaties of de leveringsinstructies bekijken en de deuropeningen en gangen langs de leveringsroute opmeten. Misschien moet je kleine of grote aanpassingen aan je huis doen om de hottub die je wilt te kunnen plaatsen.

Installatie van de fundering: Je hebt een stevige fundering nodig voor een draagbare hot tub. Gevuld met water kan je hot tub meer dan 5.000 kg wegen. Tenzij je de hot tub op je kelderplaat wilt plaatsen, moet je de vloer van je huis waarschijnlijk aanzienlijk verstevigen. Neem contact op met een bouwkundig ingenieur of uw plaatselijke hot tub-dealer voor advies over een veilige en succesvolle constructie.

Sanitair: Niet elke kamer in huis heeft stromend water. Als er geen kraan en gootsteen zijn, moet je er toch een installeren zodat je je hot tub minstens één keer per jaar kan laten leeglopen en bijvullen. Je zou een slang van buitenaf kunnen laten lopen, maar dat is misschien onmogelijk in meergezinswoningen.

Drainage: Als mensen in of uit een hot tub stappen of zich erin bewegen, vooral als de jets aan staan, komt het regelmatig voor dat er water wegstroomt. Tenzij je een afvoer installeert, blijft het gemorste water op de vloer liggen en kan het dure schade veroorzaken. Als je geen afvoer installeert, moet u een slang naar de dichtstbijzijnde binnen- of buitengootsteen of afvoer leiden om je spa te legen.

Voordelen en nadelen van hot tubs voor buitengebruik

Hot tubs voor buiten zijn gemakkelijker te installeren dan binnenshuis en eenvoudiger te onderhouden. Bovendien zijn hot tubs van hoge kwaliteit gebouwd om de elementen te trotseren. Duurzame, weerbestendige kasten zijn bestand tegen wind en regen, terwijl zware vinyl covers het interieur van je hot tub beschermen. Ook zijn hottubs goedkoper in vergelijking met een zwembad kopen voor in de tuin. De nadelen? Die zijn er niet. Hier zijn de voordelen van een hot tub buiten.

VOORDELEN VAN EEN HOT TUB VOOR BUITEN

Gemakkelijker leveren en installeren: Het is gemakkelijker om een hot tub in je achtertuin of op je terras te installeren dan in je huis. Hoewel je nog steeds een fundering moet aanleggen en de nodige elektrische aansluitingen moet maken, zijn de totale installatiekosten lager. Je moet er ook voor zorgen dat de leveringsroute vrij is van puin en dat de hot tub in het pad past. Zelfs als je een stuk omheining moet verplaatsen om de spa op zijn plaats te krijgen, is dat beter dan het verplaatsen van een muur.

Open ventilatie: Buiten hoef je je geen zorgen te maken over een goede ventilatie. Het teveel aan vocht wordt door de wind weggeblazen en heeft geen negatieve invloed op je terras.

Natuurlijke afvoer: In tegenstelling tot een hot tub die je binnenshuis installeert, hoef je je bij het verversen van je buitenwater veel minder zorgen te maken over de afvoer. Je kunt ervoor kiezen om geen afvoer te installeren als je jouw buitenspa op korte afstand van een natuurlijke afvoer plaatst.

Prachtige omgeving: Het hele jaar door ontspannen in een buitenspa heeft iets dat een spa binnenshuis niet kan evenaren. In een buitenspa kun je het landschap bewonderen, naar de zonsondergang kijken, de vogels horen zingen en de vele aroma’s van de seizoenen opsnuiven. Je wordt één met je eigen omgeving.

Nadelen van een hot tub in de openlucht 

Er zijn niet veel nadelen aan een hot tub in openlucht, dus de voordelen winnen het gemakkelijk van de voordelen. Toch zijn er een paar overwegingen die je in gedachten moet houden voor je voor een hot tub in openlucht kiest.

Minder privacy. Als je je buren kan zien vanuit je hot tub, kunnen ze jou ook zien. Als je privacy wilt, moet je dus een hek plaatsen of creatief zijn met je tuinaanleg. Bomen en struiken kunnen immers schoonheid toevoegen. Je afdekheffer kan ook dienen als scherm.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles