Volvo is een duurzaam en ook milieubewust automerk. Bij Volvo luisteren zij goed naar de wensen van hun klanten om bewuster auto te rijden. Zij hebben goed omgaan met de natuur en onze omgeving, hoog in het vaandel staan. Volvo heeft zelfs met de media gedeeld dat de CO2-voetafdruk van al hun auto’s tussen 2018 en 2025 met ruim 40% zal dalen. Dit belangrijke doel helpt het bedrijf naar zijn lange termijn doel om in 2040 geheel klimaatneutraal te willen zijn. De Zweden hebben er zin in en in deze blog lees je meer over hun specifieke klimaatplan en doelen.

Hoe zorgt Volvo voor duurzamere auto’s?

Ten eerste willen zij al hun huidige modellen de komende jaren ombouwen tot volledig elektrische modellen. Dat is echter niet het enige wat zij in gedachte hebben. Hun gehele proces van het ontwikkelen en bouwen van de auto’s krijgt grote aanpassingen te verduren. Het doel is om 50% van de verkochte Volvo’s in 2025 elektrisch te laten zijn. Wat zou betekenen dat Volvo in totaal op 50% minder CO2 uitstoot per auto terecht komt. Bovendien moet 25% van hun productie dan ook nog eens minder schadelijke stoffen uitstoten en moet ten minste 25% van al de kunststof bij Volvo vervangen zijn door gerecycled plastic.

Wat als Volvo zijn doelen behaalt?

Het korte termijn doel van Volvo is om in 2025 al een stuk duurzamer te zijn. Uiteindelijk is 2040 hét belangrijkste jaar omdat zij dan 100% van al hun auto’s volledig elektrisch willen hebben. Daarnaast willen zij vanaf dat jaartal dat hun gehele productieproces volledig klimaatbewust en besparend werkt. Volvo geeft aan vooral voor recycling van onderdelen te willen kiezen, zodat er geen nieuwe onderdelen hoeven te worden ontwikkeld. Volvo is op weg om een zeer groen en gewild automerk te worden. Zij zien nu hun omzet en winst zelfs al verdubbelen.