Werk je bij een voedsel fabrikant of verkoop je particulier je eigen voedingsproducten? En ben je nog op zoek naar de beste manier om de voeding te verpakken? Geen zorgen, in deze blog lees je over de beste en mooiste manieren om voedsel te verpakken.

Wat wil je verpakken?

Allereerst is het van belang om na te gaan wat je wil verpakken, wat voor soort substantie het is en welke manier van verpakken hiervoor het beste geschikt is. Wanneer je een vloeibare substantie wil verpakken vereist dit natuurlijk een andere verpakking dan een harde substantie. Vanuit hier kun je gaan kijken wat de beste opties zijn. Maak ook een schatting van je budget, in een later stadium is dit namelijk heel belangrijk.

Kies voor professionaliteit

Wij zijn van mening; de uitstraling van je verpakking bepaald het imago van je product. Met dit in je achterhoofd moet je gaan nadenken over de juiste verpakking. Wil je een duur en exclusief product uitstraling, zorg er dan voor dat jouw verpakking van goede kwaliteit is. Er zijn meerdere kwalitatief goede verpakkingen maar onze favoriet is de stazak. Bij deze verpakking heb je de keuze uit 5 verschillende materialen. Ook kan een stazak lucht- en waterdicht worden gemaakt door middel van een ziplock. Je kunt stazakken bedrukken met je eigen ontwerp in de vorm van jouw huisstijl. Daarnaast is er de mogelijkheid bij stazakken om een eurolock toe te voegen. Hierdoor is er ook de mogelijkheid om je product in de schappen te hangen. Een professionelere verpakking zul je niet vinden.

Veilig verpakken

Wil je ervoor zorgen dat je product veilig aankomt bij je klant? Kies dan voor een ‘hufterproof’ verpakking. Verpakking zoals een ‘luchtkussen enveloppe’ zorgen ervoor dat de kans op breken een stuk kleiner wordt. Wanneer je producten wilt versturen met een grotere omvang kun je er voor kiezen om luchtkussentjes toe te voegen aan het pakketje. Zo voorkom je verschuivingen en worden de grootste klappen opgevangen.

Finishing touch

Wil je dat je productverpakking er tip top in orde uitziet? Dan mag de finishing touch niet ontbreken. Kleine details kunnen je verpakking maken. Het begint allereerst met het ontwerp van de verpakking. Heb je zelf niet voldoende verstand van design, dan raden we aan om dit onderdeel uit te besteden. Bedrijven onderschatten namelijk de kracht van een goede huisstijl. Dit is namelijk het visitekaartje van je bedrijf en product.

Verder kun je de verpakking een extra finishing touch geven door stickers met je logo er op te plakken. Je kunt ronde stickers drukken in de huisstijl van je bedrijf. Dit soort kleine accessoires helpen je te onderscheiden van je concurrent. 

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles