Vloerverwarming wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want je krijgt er warme voeten én een aangenaam temperatuurtje voor terug. Wil jij ook graag vloerverwarming, maar is jouw dekvloer al gelegd en wil je liever niet de hele vloer openbreken? Dan bestaat er een eenvoudige en voordelige oplossing: vloerverwarming infrezen. Wat de voordelen daarvan zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

Frezen, wat is dat?

Voordat we duiken in de voordelen van het infrezen van vloerverwarming, is het goed om eerst te weten wat frezen überhaupt is. Wanneer iemand in de vloer gaat frezen worden er allemaal kleine groeven in de vloer gemaakt met een freesapparaat. In deze groeven komen vervolgens de buizen van de vloerverwarming te liggen. 

1. Je hoeft de dekvloer niet uit te breken

Wanneer je al een tijdje woont in jouw huidige woning maar tóch af wil van die koude voeten, is vloerverwarming alsnog een optie zonder de dekvloer uit te breken. Wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming in te laten frezen kun je de dekvloer gewoon laten zitten, aangezien er sleuven in de bestaande vloer worden gefreesd waar de buizen in komen te liggen.

2. De vloer wordt niet opgehoogd

Als vloerverwarming bovenop de dekvloer wordt gelegd, moet er een laag beton overheen worden gestort. Dat betekent dat de vloer in zijn geheel een stuk dikker wordt en de vloer dus een stukje omhoogkomt. Dit heeft als gevolg dat de deuren korter moeten worden gemaakt en de drempels omhoog moeten komen. We kunnen er niet omheen draaien dat dit een hele klus zal zijn. Gelukkig heb je deze klus niet wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming in te laten frezen. De vloer blijft namelijk gewoon even hoog.

3. Optimaal genieten van de warmte

Bij het infrezen van vloerverwarming komt de vloerverwarming precies onder de uiteindelijke vloer te liggen, zonder een tussenlaag van bijvoorbeeld beton. Dit betekent dat de vloer sneller warm zal worden en jij dus niet lang in de kou hoeft te zitten. 

4. Een klus die niet veel tijd in beslag neemt

Niet iedereen zit te wachten op een flinke klus die dagen tijd in beslag neemt, waarbij je in de stof en bende komt te zitten. Gelukkig is dat bij het frezen niet het geval. Deze klus neemt een of twee dagen in beslag en het gebeurt op een nette manier. Vervolgens moet je een nieuwe eindvloer leggen zoals laminaat, pvc of tegels. Voilà, en de klus is geklaard. Wil je weten hoe deze klus in zijn werk gaat? Dat kun je lezen op 5-s.nl.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles