Een telefoonabonnement kan duur zijn en er zijn bovendien ontzettend veel verschillende abonnementen op de markt. Elke provider biedt weer net iets anders, met andere voordelen en extra’s. Het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Weet je al of je een abonnement met telefoon of juist een sim only abonnement wil? Hoeveel MB’s heb je nodig en hoeveel belminuten? Een eerste stap is in ieder geval om het gekozen telefoonabonnement te vergelijken met andere providers. Met sim only vergelijken krijg je handig op een rijtje welk abonnement wat aanbiedt. Zo weet je zeker dat je bij het juiste abonnement voor jou uitkomt.

De voordelen van sim only

Een sim only abonnement is een los abonnement, waarbij je alleen een simkaart krijgt en geen telefoon. Dit soort abonnementen zijn vaak een stuk goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Hierbij betaal je namelijk voor je abonnement en voor de aanschaf van het toestel en kun je niet tussentijds overstappen zonder het resterende bedrag voor je toestel in één keer te moeten betalen. Wanneer je voor sim only gaat, betaal je dus alleen voor je abonnement. Je simkaart past in elke telefoon en je hoeft niets over te zetten of te regelen wanneer je een nieuwe telefoon koopt. Wil je je eigen nummer behouden? Ook dit is mogelijk en is bij de meeste providers zo geregeld. Kleine tip: bij providers die ook abonnementen inclusief telefoon aanbieden, is het verschil in prijs met sim only abonnementen vaak niet zo groot. Het verschil vindt je juist bij providers die alleen sim only abonnementen aanbieden. Dit is een van de redenen waarom je telefoon abonnement vergelijken slim is.

Waarom moet je een telefoon abonnement vergelijken?

De concurrentie op de markt voor sim only abonnementen is groot, en daar heb jij als klant profijt van. Een telefoon abonnement vergelijken levert dus zeker wat op, omdat er vaak gestunt wordt met prijzen en aanbiedingen. Zeker als je al een goed werkende smartphone hebt, of als je nog niet weet welke telefoon je gaat kopen maar wel een nummer nodig hebt, is het dus slim om verschillende abonnementen met sim only te vergelijken. Denk bij het vergelijk bijvoorbeeld aan de prijs per maand, maar ook de bundelinhoud en de snelheid van het internet. Wil je bijvoorbeeld 4G of 5G? Misschien bel je wel erg vaak, dan kun je kijken welke providers er abonnementen met unlimited bellen aanbieden. Als je veel op het internet zit op je smartphone, bijvoorbeeld om muziek te luisteren of films te kijken, filter je natuurlijk op abonnementen met een grote internetbundel. Zo zorg je ervoor dat het abonnement dat je uiteindelijk kiest precies bij jouw voorkeuren past. Sim only vergelijken voordat je overgaat tot een aankoop is dus zeker een goed idee.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles