Ben je op zoek naar mooie raambekleding? Er zijn dan heel veel mogelijkheden. Het is leuk om je daar eens in te verdiepen, zo kun je op een rijtje zetten wat de opties zijn, wat de voordelen zijn en ontdekken wat jij mooi vindt. Laat je daarom ook op je gemak inspireren en dan kom jij er vanzelf achter welke raambekleding het voor jou gaat worden.

Maatwerk rolgordijnen

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een rolgordijn op maat. Het grote voordeel van een rolgordijn is dat deze tijdloos zijn, maar ze zijn ook geschikt voor ieder raamtype. Om te beginnen bieden ze je privacy, maar ze zorgen ook voor bescherming tegen een laaghangende zon. Je hebt bijvoorbeeld verschillende verduisterende stoffen die ideaal zijn voor de slaapkamer. Een bijkomend voordeel is dat het allemaal maatwerk is, alles wat je wenst kan dus gerealiseerd worden. Als je ze wil bestellen, dan is het goed om van tevoren na te gaan wat je graag wil. Denk je aan licht doorlatend? Transparant en verduisterend? Of toch screendoek of duo rolgordijnen? Je hebt dan ook nog extra grote rolgordijnen waar je voorkeur naar uit kan gaan. Qua afwerking zijn er ook nog verschillende opties die je kunt kiezen, zoals een standaard profiel, ronde en vierkante cassettes, wel of geen zijgeleiding, welke kleur het systeem moet zijn, welke onder lat je wil en of je wel of geen elektrische bediening wil. Genoeg dus om even over na te denken.  

Mogelijkheden verticale lamellen

verticale lamellen

Een andere optie zijn de verticale lamellen. Deze kun je ook tegen komen onder de naam lamelgordijnen. Vroeger waren deze helemaal in de mode, toen een tijdje niet, maar ze zijn weer helemaal terug. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit kunststof lamellen en deze zijn van PVC gemaakt, maar je hebt ook aluminium en stoffen lamellen. Het voordeel is dat ze allemaal geschikt zijn voor ieder raamtype. Met name de ramen met een schuine kant, een bocht of een hoek kunnen goed bekleed worden met verticale lamellen. Je kunt hierdoor lichtinval en privacy eenvoudig reguleren. Er is volop keuze qua lamelbreedte, structuur, kleur en qua materiaal. 

Welke raambekleding kies jij?

Misschien spreken de maatwerk gordijnen je wel aan of toch liever verticale lamellen? Het ligt er maar net aan wat voor raam je hebt en wat jij ermee wil bereiken. Laat je daarom op je gemak inspireren en bekijk wat de voordelen zijn van alle soorten raambekleding die je worden aangeboden. Je kunt er echt alle kanten mee op, maar doordat het maatwerk is, kunnen wel al je wensen gerealiseerd worden. Het kan ook zijn dat je voor bijv. de slaapkamer en voor de woonkamer op zoek bent naar raambekleding. Je hebt dan nog meer mogelijkheden en dan is tijd vrij maken om alle opties te ontdekken meer dan de moeite waard. 

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles