Een lamp aan het plafond, 2 simpele lampjes op je nachtkastje en de slaapkamerverlichting is helemaal compleet? Vroeger wat dit misschien zo, maar tegenwoordig zijn er zo veel verschillende verlichtingsconcepten voor slaapkamers waar bijna elke interieurliefhebber blij van wordt! Maar waar moet je nu op letten wanneer je verlichting voor je slaapkamer zoekt? Welke trends zijn er en welke stijl past er het best bij jou? Kijk hier verder voor leuke tips over slaapkamerverlichting!

Stijl

Er zijn tegenwoordig allemaal verschillende verlichtingsstijlen en trends. Je hebt natuurlijk de tijdloze klassieke verlichting wat een elegante sfeermaker is. Deze lampen hebben meestal een ronde vorm met bruine of bronzen tinten. Wanneer we kijken naar moderne verlichting, zien we veel strakke vormen die metaal en chroom van kleur zijn. Een van de grootste verlichtingstrends op het moment zijn industriële lampen. Industriële lampen zijn stoere en robuuste lampen die geïnspireerd zijn op de tijd dat we nog geen elektriciteit hadden. Zoek hier bij Directlampen voor de leukste industriële lampen voor jouw slaapkamer. Wil je een romantische sfeer creëren in jouw slaapkamer? Dan is de stijl Oriental chic misschien wel iets voor jou! Lees voor verdere trends het artikel over de verlichtingstrends van 2021!

Nachtkastlampjes

Er zijn veel verschillende nachtkastlampjes. Een goede en veel gekozen optie is een tafellamp op je nachtkastje. Als je opzoek bent naar iets alternatievers, is een leuke hanglamp naast het hoofdeinde van je bed misschien een leuk idee. Of wat dacht je van een mooie wandlamp naast of achter het hoofeinde van je bed. Deze lampen brengen mooi en sfeervol licht in de slaapkamer en zijn er in talloos veel stijlen, kleuren e materialen. Een opkomende slaapkamerlamp is een vloerlamp geplaatst op hoofdhoogte naast je bed. Dit licht is precies goed voor wanneer je ’s avonds lekker een boek of tijdschrift wilt lezen voor het slapen gaan! Kortom er zijn veel verschillende manieren om jouw slaapkamer te verlichten naar jouw wensen.

Bed-verlichting & kast-verlichting

Wanneer je je bed uitstapt, gaat het licht in je slaapkamer aan! Ideaal toch? Dit kan gemakkelijk met LED-strips en nachtlampjes die onder het bed worden gemonteerd. Wanneer er beweging in de ruimte is, zullen de lichtjes aangaan. Zo hoef je niet in het donker opzoek naar de lichtschakelaar wanneer je ’s nachts naar de wc moet.

Naast verlichting in je slaapkamer kun je ook verlichting aanbrengen in je kledingkast. Veel mensen kennen het wel, zoeken en rommelen naar die ene broek in een donkere kledingkast. Dat is hierbij verledentijd! Met de LED-strips en inbouwarmaturen kun je gemakkelijk je kledingkast verlichten. Wanneer je de kast opent, gaan automatisch de lichtjes aan! Naast dat het erg handig is, is het ook nog eens erg leuk in jouw slaapkamer.

Speciale lichtaccenten

Je kunt je slaapkamer nog extra opleuken met speciale lichtaccenten. Je kunt bijvoorbeeld een verlichtende spiegel in je slaapkamer plaatsen of leuke lichtslingers. Lichtslingers brengen een vleugje romantiek en sfeer in je slaapkamer. Voor pure gezelligheid, kun je ook met plafondlamoen een sterrenhemel simuleren dus je simpel kunt bedienen met een afstandsbediening. Wanneer je op bed ligt en omhoogkijkt, kijk je naar een prachtige sterrenhemel!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles