Comfortabel wonen blijft waarschijnlijk een interieur thema en zal de verlichting trends in 2023 blijven beïnvloeden. Dit betekent feelgood verlichting die warmte brengt in zowel design als verlichting. Met comfort op een voetstuk zal verlichting een hoofdrol spelen in de uitstraling van interieurs. Het ontwerp en het karakter van deze verlichting zullen een uniek brandpunt vormen dat een originele toets toevoegt aan het interieur.

De algemene focus voor verlichting zal liggen op ruwe natuurlijke materialen, eenvoudige ontwerpen en functionaliteit. Denk aan kleuren, vormen en texturen die een gevoel van zachtheid, eenvoud en elegantie uitstralen en tegelijkertijd een gezellige sfeer creëren. Tegelijkertijd zal metaal ook een rol spelen in verlichting trends in 2023. Staal, messing, goud en koper spelen een rol, afhankelijk van de stijl van het decor. Deze type lampen maken plafondlampen, staande lamp en plafond verlichtingsarmaturen even veelzijdig als stijlvol.

Hieronder volgen enkele inspirerende manieren waarop deze verlichting trends van 2023 huizen gezellig, warm en uitnodigend zullen maken.

Lampen van natuurlijke materialen

Lampen met natuurlijke materialen zoals hout, glas en jute staan centraal. Dit betekent lampen met hout, jute en meer. Elk materiaal dat textuur en een natuurlijk gevoel toevoegt is eerlijk spel in deze ontwerptrend. De trend kan verder gaan dan het materiaal en de vorm met verlichting met glazen kappen in de vorm van druppels.

Waarom minimalistische lampen steeds populairder zullen zijn

Naast natuurlijke elementen staan minimalisme en organisatie centraal in de trends van 2023. Met interessante materialen en vormen zonder onnodige details kan deze stijl van verlichting in elk ontwerp worden gebruikt. Interessante vormen, texturen, materialen en geen onnodige details zijn de kenmerken van deze trend.

Nieuwe kroonluchter-trend voor 2023

Mooie, grote kroonluchters zullen altijd in de mode blijven. Prachtige kroonluchters maken een statement in elke kamer, en dat geldt ook voor kroonluchters gemaakt van houten kralen en andere natuurlijke elementen. Hun omvang en grandeur trekken de aandacht en de natuurlijke materialen verfrissen het ontwerp. Het toevoegen van een prachtige kroonluchter is een geweldige manier om het drama in elke kamer te versterken.

Trends in slaapkamerverlichting

Het thema van rust en ontspanning voor slaapkamer verlichting wordt steeds populairder. De slaapkamer is nu eenmaal een plaats van toevlucht voor comfort en rust. Comfortabele kleuren, lagen en texturen kalmeren de zintuigen. Je ziet moderne witte verlichting die past bij lichte schema’s, en krachtig zwart, grafiet en glanzende metallics in donkere en meer uitgebreide ontwerpen. Een zwarte hanglamp zonder te veel kleuren geeft een rustige uitstraling aan je zintuigen en interieur.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles