Door de zomertijd wordt het nu natuurlijk sneller licht buiten. Het is dan niet fijn als je wakker wordt van de zon die om 7 uur op je vrije zondagochtend jouw kamer in schijnt. Gelukkig kun je hier gemakkelijk iets aan doen! Bij rolgordijnenexpert.nl kun je het perfecte verduisterende rolgordijn bestellen dat ervoor zorgt dat het donker blijft in jouw kamer. Zo kun je lekker een uurtje langer uitslapen. De rolgordijnen hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, 2 jaar garantie en zijn snel in huis. Lees hier verder over welk rolgordijn het beste bij jou past!

Verduisterende rolgordijnen

Wanneer je verduisterende of zonwerende rolgordijnen in je slaapkamer hebt, krijg je een fijne en donkere ruimte waar je ook volledige privacy hebt. Zo voorkom je inkijk van voorbijgangers of buren. Naast dat deze rolgordijnen verduisterend zijn, hebben ze ook een isolerende werking. Met name in de winter is dit ideaal want het houdt de warmte lekker binnen. Ook in de zomer is het handig want dan zorgt het er juist voor dat de kamer lekker koel blijft. Je kunt gemakkelijk de rolgordijnen verduisterend op maat bestellen. Naast dat deze gordijnen erg fijn en efficiënt zijn, zijn ze ook nog eens heel leuk! Er zijn diverse soorten prints en kleuren waardoor ze in elk interieur passen. Zo kun je zelf de sfeer creëren die je wilt en bij jou past!

Monteren van verduisterende rolgordijnen

Wanneer je het juiste verduisterende rolgordijn hebt uitgekozen moet je deze natuurlijk ook monteren. Gelukkig is dat zelfs voor iemand met 2 linkerhanden goed te doen! Het rolgordijnsysteem heeft een montage klik-systeem waardoor je ze eenvoudig kunt monteren en demonteren. Je hoeft alleen maar de steunen aan een muur of kozijn vast te maken en vervolgens het rolgordijn hierin klikken. Hierna schuif je de kettingbuis over het lipje van de gemonteerde steun en daar hangt jouw nieuwe rolgordijn!

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn een vorm van rolgordijnen gemaakt van een horizontale en strak geplooide stof. Wanneer de gordijnen open zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag doordat de plooien strak zijn opgevouwen. Wanneer de gordijnen gesloten zijn, bedekken ze het hele raam. Een plissé gordijn bestaat uit een enkele laag stof en een honingraat plissé gordijn heeft een dubbele laag stof. Door de dubbele laag geplooide stof creëer je een isolerend effect. Ook deze gordijnen zijn makkelijk in gebruik en zijn in honderden kleuren te bestellen. Wanneer je de plissé gordijnen in jouw slaapkamer wilt, is het handig om voor een verduisterende vorm te kiezen. Bij Rolgordijnenexpert.nl kun je gemakkelijk verduisterende plissé gordijnen op maat bestellen. Doordat deze vorm van raamdecoratie weinig ruimte in beslag neemt, is het ideaal wanneer je een wat kleinere slaapkamer, of een wat kleiner raam in je kamer hebt.

De gordijnen zijn in talloze kleuren te bestellen. Hierdoor kun je ze makkelijk op je interieur aanpassen en leuk combineren met verschillende accessoires. Zet bijvoorbeeld een leuke vaas in de vensterbank met kleurige en vrolijke bloemen. Of misschien wel een mooie plant met grote groene bladeren in een rieten mand. In conclusie, voor iedereens smaak zit er wel een geschikt rolgordijn bij!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles