Travelbags zijn veelal ruime tassen waar heel wat bagage in gestopt kan worden. Toch biedt zo’n tas nog veel meer dan er louter mee op reis gaan. Veel fashionata’s hebben de XL tas ontdekt. Te combineren met alle mogelijke stijlen. 

Of het nu in eigen land of in het buitenland is, zorg er altijd voor dat de travelbags klaarstaan. Geen oude koffers en tassen ver in de hoek op zolder of er achterin een garage. Het is veel slimmer om te kiezen voor mooie reistassen die je te allen tijde tevoorschijn kunt halen. Je weet immers nooit wanneer dat weekendje weg zich voordoet, of zelfs dat buitenlandtripje. 

XXL travelbags zijn trend

Tegenwoordig zijn travelbags overigens meer dan reistassen alleen. De tijd dat je één keer per jaar zo’n tas voor de dag haalde, ligt ver achter ons. Tassen als deze zijn er om ook vaker te gebruiken. Voor een dagje naar familie bijvoorbeeld, of gewoon naar kantoor omdat XXL tassen de trend zijn. 

Je zag ze enige tijd geleden al op de catwalk van grote fashionmerken verschijnen. Modellen droegen enorme exemplaren over hun schouder of droegen deze tassen crossbody. Toegegeven, er zat niet veel bagage in die tassen want anders zouden ze niet te tillen zijn, maar zoals het altijd met haute couture gaat volgt er een afgeleide die je later in het straatbeeld terugziet. 

Ted Baker travelbag

Dat is ook met de XXL travelbag gebeurd. De afgeleide XL tas, net een maatje kleiner en daardoor makkelijker te dragen, doet het uitstekend als mode-item en wordt door veel dragers gewaardeerd om niet alleen het feit dat de tas veel ruimte biedt, maar ook een outfit helemaal kan opleuken. 

Een sobere outfit krijgt er meer elegantie door. Een outfit met bonte kleuren wordt in evenwicht gebracht door een grote leren tas die als een rustig vlak fungeert naast de kakofonie van dessins in kleur. Dat is wat een grote effen Ted Baker tas kan doen als deze goed gedragen wordt. 

Bohemian stijl met een XL travelbag

Soms wordt de XL tas vlak onder de oksel gedragen zodat deze niet de grond raakt, een andere keer draagt iemand de tas half op de rug als een knapzak die past bij de Bohemian lifestyle. Zo’n enorme tas deukt namelijk meestal wat in, creëert zijn eigen vorm en doet casual aan. Combineer je dit met lekkere loszittende kleding en een hoed dan spreken we van die heerlijke laissez faire houding. Leven en laten leven. 

Sportief klassieke travelbag van Tommy Hilfiger

Het is overigens niet zo dat alleen maar Bohemian georiënteerde tassen in de categorie grote tassen vallen. Ook strakkere designs en zelfs een klassieke vormgeving kan een XL tas opleveren zoals een tas van Tommy Hilfiger. Deze Tommy Hilfiger tas valt in de categorie sportief klassiek. De meest gebruikte kleuren van het merk zijn diep donkerblauw met rode en witte details. Geen kleuren die een hippie kunstenaar zou kiezen, maar meer de kleuren voor een tennisser, golfer of zeiler waar het merk Tommy Hilfiger vaak mee geassocieerd wordt. 

Grote schoudertas past in ieder stijlvol plaatje

Dit geeft aan dat de XL tas bij alle mogelijke stijlen past en voor iedereen dé tas kan zijn om komende zomer mee te flaneren. Of je nu in een sailor-outfit de boulevard over wandelt of in een Bohemian outfit bij het kampvuur aanschuift. In alle gevallen past de grote schoudertas die tevens dienstdoet als travelbag, in het plaatje.  

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles