Een vloer is de basis van je interieur. Het is dan ook belangrijk dat je deze keuze niet te snel en te gehaast maakt. Naast de grote investering is een nieuwe vloer ook bepalend voor jouw interieur de komende jaren. Dus voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe vloer is het verstandig om je opties te bekijken en tegen elkaar af te wegen.

Eén van de belangrijkste factoren in jouw nieuwe vloer is het materiaal. Dit bepaalt namelijk hoeveel onderhoud je van jouw vloer hebt, welke sfeer jouw ruimte uit zal stralen en hoe lang je nieuwe vloer mooi blijft. Lees in dit artikel de verschillende kenmerken van veel gekozen vloeren en maak jouw keuze.

1. Pvc

Pvc wordt steeds populairder. Waar pvc eerder nog het imago had van een vinylzeil, is het inmiddels een hele moderne manier om je vloer te bekleden. Een ander groot voordeel van pvc is het eenvoudige onderhoud en de lage productiekosten. Dit betekent dat je als consument ook niet de hoofdprijs betaalt voor je nieuwe vloer.

2. Laminaat

Laminaat is al een hele tijd een populaire vorm van vloerbekleding. Toch is de kwaliteit van dit materiaal de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het laminaat van tegenwoordig kan een stuk beter tegen water en behoudt z’n kleur. Bovendien zullen er niet snel slijtplekken ontstaan wat de vloer zeer geschikt maakt voor ruimtes waarin volop geleefd wordt. Laminaat kopen doe je dan ook voor de lange termijn.

3. Tegels

Tegels zijn eigenlijk al sinds jaar en dag een veel gekozen vloerbedekking. Ze zijn stijlvol en kunnen tegen een stootje, maar kunnen ook behoorlijk prijzig zijn. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig voor alternatieven zoals pvc-tegels of een gietvloer. Toch geven tegels je ruimte een mooi en authentiek karakter.

4. Hout

Wie van natuurlijk en klassiek houdt, houdt van hout. Dit materiaal ademt natuur en leeft dan ook door wanneer het bij jou op de vloer wordt gelegd. Planken zetten uit en krimpen, kraken en scheuren – maar dat geeft dit materiaal z’n unieke karakter. In een oude boerderij of statig herenhuis kan een houten vloer écht het verschil maken.

5. Tapijt

Tapijt heeft al jaren een ietwat ouderwets karakter. Maar dat is nergens voor nodig! Tapijt vind je namelijk in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan tapijttegels. Deze modulaire tegels kun je in alle mogelijke vormen en combinaties leggen om je huis kleur en sfeer te geven. Ideaal als je op zoek bent naar een unieke en comfortabele vloer.

Welke vloer kies jij? 

Ben je eruit? Bepaal dan waar je jouw vloer wilt aanschaffen. Doe je dat bij een vloerenspecialist? Dan ben je bij Bebo Parket aan het juiste adres. Hier vind je de mooiste vloeren van hoge kwaliteit tegen stuntprijzen!

Tagged in:

, , , , ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles