Het is de plek waar je de dag begint met het ontbijt en de dag afsluit met het avondeten … de eetkamer. Gezellig urenlang tafelen, werken, huiswerk maken, spelletjes spelen of gewoon even de dag bespreken; de eetkamer is vaak de plek waar dit gebeurd. Het is een van de meest belangrijke plekken in huis. Er moet daarom een fijne sfeer hangen waar iedereen op zijn gemak voelt op ieder moment van de dag. Lees hier een aantal leuke tips over hoe jij jouw eetkamer kunt inrichten!

Kies de juiste verlichting!

Verlichting is voor iedereen heel erg persoonlijk. Het is belangrijk om na te denken over waar jij jouw eethoek het meest voor gebruikt. Wanneer jij sfeervol en gezellig wilt dineren dan heb je hele andere verlichting nodig dan dat je aan de eettafel zit om te werken of even snel te ontbijten. De hanglamp is de meest populaire eetkamer lamp. Bij Woononline vind je allemaal verschillende soorten hanglampen. Voor iedereen zit er wel iets tussen dat bij zijn of haar interieur past. Als jouw eetkamer meerdere functies heeft is een hanglamp met een dimfunctie een goede optie. Je kunt de lichtsterkte aanpassen naar de situatie of moment van de dag. Zo kun je voor een warmere en iets minder fellere tint kiezen tijdens een sfeervol diner en kun je de lichtintensiteit verhogen tijdens het huiswerk maken! Ideaal!

De eetkamertafel

Na het kiezen van de juiste verlichting, kun je opzoek naar een passende eettafel die aansluit bij jouw wensen. Ook hier is het belangrijk om jezelf af te vragen waar jouw eethoek voor dient. Als jij graag werkt of huiswerk maakt in de eetkamer, dan is een rechthoekige tafel een goede optie. Je schuift makkelijk wat er op tafel staat aan de kant, en heb je de ruimte voor jouw laptop. Een rechthoekige eettafel is ook een goede optie als je van uitgebreid dineren houdt. Wanneer je een wat compactere eethoek hebt, kun je het best voor een ronde eettafel kiezen. Een ronde eettafel neemt minder ruimte in en geeft ook een sfeervol gevoel als je met een groepje aan tafel zit. Wanneer je een kleinere eethoek hebt maar toch graag met een wat groter gezelschap wilt dineren of borrelen, kun je ook een uitschuifbare eettafel kiezen. Zo kun je ruimte besparen en heb je toch de mogelijkheid om een wat grotere groep mensen uit te nodigen.

Eetkamerstoelen

Wanneer jij een eettafel hebt gekozen die aan jouw wensen voldoet, kun je opzoek naar passende eetkamerstoelen. Wanneer je veel aan tafel zit om te werken, is het essentieel om een stoel te kiezen waarin je een goede zithouding kunt aannemen. Wanneer je juist heerlijk uitgebreid wilt dineren, zijn comfortabele stoelen natuurlijk fijn. Bij de keuze van het model, is het ook belangrijk om na te denken over het materiaal. Met jongere kinderen is een materiaal dat wat makkelijker schoon te maken is misschien een betere optie dan een eetkamerstoel die gestoffeerd is. In conclusie, er zijn heel veel mogelijkheden. Bij Woononline vind jij gegarandeerd de eetkamerstoel die in jouw eethoek past. Er zijn stoelen met of zonder armleuningen te vinden, en ook in alle kleuren en van alle materialen!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles