Een goede kantoorinrichting moet natuurlijk mooi zijn maar met name ook functioneel en professioneel. Een geslaagde kantoorinrichting straalt uit waar het bedrijf voor staat. Het is logisch dat in een technologiebedrijf de kantoren een andere sfeer uitstralen dan bijvoorbeeld bij een modebureau. De kantoorinrichting is een inspiratiebron voor werknemers, maar is daarnaast ook het beste visitekaartje voor klanten en partners. Ben je op zoek naar een stijlvolle, functionele en ergonomische kantoorinrichting die met haar unieke uitstraling een visitekaartje is voor anderen. Lees dan verder over waar een goede kantoorinrichting aan moet voldoen!

Een goed ingericht kantoor is tegenwoordig niet meer alleen het bureau en de bureaustoel waar je aan werkt. Er komt veel meer bij kijken. Je kantoor moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt maar waar ook op een efficiënte, praktische en professionele manier gewerkt kan worden. Daarnaast is het belangrijk dat je kantoor een gezonde en veilige werkplek is.

Ergonomische kantoorinrichting

Voor een veilig en gezonde werkplek kun je kiezen voor een ergonomische kantoorinrichting. Ergonomische kantoormeubelen zijn meubelen die speciaal ontworpen zijn om het menselijk lichaam te ondersteunen en voldoende bewegingsvrijheid bieden. In een ergonomisch verantwoord kantoor, hoort vanzelfsprekend een ergonomische bureaustoel. Bij een ergonomische bureaustoel wordt er rekening gehouden met verschillende zithoudingen en posturen. De stoelen zijn dynamisch in te stellen zodat je zelf een goede zithouding aan kunt nemen. Een ergonomische kantoorinrichting zorgt ervoor dat je veel gezondheidsklachten, zoals rug- en/of nekklachten, ontloopt. Ergonomische meubelen vergroten de productiviteit en zorgen ervoor dat je na een lange werkdag klachtenvrij naar huis gaat.

Kantoorindeling

Voordat je begint aan het inrichten van het kantoor, is het van belang om rekening te houden met waar de medewerkers behoefte aan hebben. Verder zijn de bedrijfscultuur, persoonlijkheden van werknemers, sfeer, verschillende werkstijlen en het budget ook aandachtspuntjes. Open werkplekken zijn tegenwoordig erg populair. Dit komt omdat ze een ruimtelijk en opgeruimd gevoel creëren en een open en fijne sfeer uitstralen. Verder kun je de kantoren inrichten met trendy kantoormeubelen die de identiteit van het bedrijf uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een sta-bureau of een directiebureau met aanbouwkast. Bij Havic kantoormeubelen vind je een groot aanbod aan kantoormeubelen waarmee jij jouw kantoor kan inrichten naar jouw eigen stijl en behoeften.

Verlichting

Verlichting speelt een essentiële rol in een geslaagde kantoorinrichting. Wanneer er een tekort is aan licht, kan dit negatief zijn voor de nachtrust en de concentratie level. De juiste hoeveelheid licht zorgt voor verhoogde productiviteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verlichting met een dimfunctie. Zo kunnen werknemers zelf instellen hoeveel licht zij nodig hebben. Dimbare tafellampen zijn erg praktisch in kantoren omdat je ze kunt verplaatsen wanneer je extra werkruimte nodig hebt.

Natuur

Planten mogen niet ontbreken in een goede kantoorinrichting. Naast dat ze er decoratief erg leuk uit zien, hebben ze veel voordelen. Ten eerste hebben planten hebben een stress verlagende werking en kunnen creativiteit en productiviteit stimuleren. Daarnaast hebben ze een zuiverende werking. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om onderhoudsvriendelijke planten te plaatsen. Hier heb je weinig omkijk naar. Planten in de werkruimte geven een huiselijke sfeer en brengen kleur in het kantoor.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles