Inhoud

Ben je financieel voorbereid op een grote ramp zoals brand, overstroming, storm, of zelfs een klein ongeval zoals een kapotte ruit? Bereid je voor op het ergste door de juiste inboedelverzekering te kiezen om je zuurverdiende bezittingen te beschermen. De inboedelverzekering is om de eigendommen/kostbaarheden in en om je huis te verzekeren. Met een inboedelverzekering zijn jouw spullen verzekerd als er bijvoorbeeld is ingebroken of als er schade is ontstaan door storm.

In Nederland zijn er drie soorten inboedelverzekeringen die verschillen in de dekking die ze bieden.

  • Basis inboedelverzekering (brand, bliksem, waterschade, diefstal en vandalisme).
  • Uitgebreide inboedelverzekering inclusief basisdekking (schroei- en smeltschade, schade aan de inhoud van uw vriezer en koelkast).
  • Allrisk inboedelverzekering inclusief basisdekking (brand, waterschade, ontploffing, inbraak en schade die je zelf hebt veroorzaakt).

6 tips

1. Wees eerlijk!

Zorg ervoor dat je bij het afsluiten van een inboedelverzekering en het beantwoorden van de vragen van je verzekeraar naar waarheid beantwoord. Als je iets belangrijks mist, kan een toekomstige claim worden afgewezen.

2. Blijf op de hoogte!

Lees alle informatie die je kunt vinden op de webpagina van de verzekeraars goed door! Heb je al een keuze gemaakt voor een bepaalde verzekeraar? Hou je jezelf dan altijd up-to-date van alle nieuw komende informatie na de afsluiting van je inboedelverzekering. Als je iets ziet dat je niet begrijpt, vraag het dan onmiddellijk aan je verzekeraar. Zo voorkom je in de toekomst de miscommunicatie en andere vervelende gebeurtenissen die kunnen ontstaan tijdens je claims.

4. Bespaar niet op dekking!

De goedkoopste inboedelverzekering betekent niet altijd de beste verzekering die past bij je voorkeuren en de huidige situatie op dat moment. Zorg ervoor dat je de juiste dekking krijgt, ook al kost het paar euro’s meer. Zo zorg je ervoor dat je later het bedrag wat je claimt ook daadwerkelijk uitgekeerd krijgt. In geval van minder dekking kan het worden afgewezen. 

5. Wees kritisch!

Het is zeer belangrijk om de juiste inboedelverzekering te kiezen die je later de zekerheid geeft dat je door een groot of klein incident je kostbaarheden niet binnen 1 seconde kwijt bent. Bespreek alle risico’s met de verzekeraars, die je professioneel en deskundig advies kunnen geven.

6. Vergelijk verschillende inboedelverzekeringen!

Vergelijkingswebsites bieden een simpele oplossing. Je kunt verschillende verzekeraars vergelijken en binnen korte tijd je keuze maken. Het vinden van de beste en de goedkoopste inboedelverzekering was nog nooit zo gemakkelijk geweest als hier! Lees goed alle informatie door en maak een bewuste keuze!  Zo zorg je voor een veilige en zorgeloze toekomst voor jezelf en je naasten.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles