Blond haar is al eeuwenlang een tijdloze klassieker en het is niet moeilijk te zien waarom. Het zorgt voor een frisse, heldere en jeugdige uitstraling. Het blijkt echter dat het vinden van de perfecte tint blond niet zo eenvoudig is als het lijkt. Vanaf het kiezen van de juiste tint tot het voorkomen van beschadigde lokken, er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Maar geen zorgen- we hebben je gedekt! In dit artikel geven we je enkele tips om de perfecte blonde haarkleur te bereiken.

Kies de juiste tint

Als het gaat om blondtinten, zijn er verschillende opties om uit te kiezen – van asblond, honingblond, tot platinablond. Het is belangrijk om de juiste tint te kiezen die bij jouw huidtint past. Over het algemeen staan koele tinten zoals asblond beter bij een koele huidtint terwijl warme tinten zoals honingblond werken bij een warme huidtint. Overleg met jouw kapper welke tint het beste bij jouw haar en huid past.

Verzorg jouw lokken

Blond haar vereist meer verzorging dan donkerder haar om de glans en gezondheid te behouden. Investeer in hoogwaardige haarverzorgingsproducten om jouw lokken gehydrateerd te houden. Een maandelijkse haarmasker behandeling kan ook helpen om de schade veroorzaakt door kleurbehandelingen te minimaliseren.

Laat het over aan de professionals

Het verven van jouw lokken thuis kan resulteren in rampspoed. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het proces thuis af te handelen, kan een kapper jou de beste resultaten en advies geven. Het is onmogelijk om de exacte kleur die je wilt bereiken, te krijgen door alleen een doosje haarverf van de drogisterij te kopen. Ga naar een professionele kapsalon en investeer in jouw haarkleur – je zult het verschil zeker merken.

Minimaliseer de schade

Vaak kan het verven van het haar beschadigde lokken veroorzaken; daarom is het belangrijk om de schade zoveel mogelijk te minimaliseren. Vraag uw kapper om een ‘pre-coloring bond building’ behandeling voordat ze beginnen met verven of gebruik de Goldwell producten als je het zelf doet. Dit helpt de bindingen in jouw haar te versterken en minimaliseert schade.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles