De meeste mensen hebben een geheel eigen stijl als het om kleding en schoenen gaat. Zoveel mensen, zoveel wensen wordt ook wel eens gezegd. Nu is het zo dat je bij sommige beroepen of bepaalde werkzaamheden er niet altijd even charmant bij kunt lopen. Meestal heeft dit te maken met bepaalde veiligheidsvoorwaarden. Werkschoenen zijn hier het voorbeeld van. Hoe loop je er nu toch stijlvol bij met deze, voornamelijk, praktische schoenen?

Een veilig alternatief

Daar waar de gemiddelde werkschoen niet bepaald mooi is, maar eerder juist lomp is te noemen, zijn er tegenwoordig aardig wat modellen op de markt waarmee je zeker goed voor de dag kunt komen. Natuurlijk moeten deze schoenen ook voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen, maar ze misstaan tegelijkertijd niet. Zo heb je bijvoorbeeld de sneaker werkschoen. Een stevige schoen die aan alle eisen voldoet, maar waar ook aandacht besteed is aan de uitstraling. Een sportief, modern design en tevens de veiligheid van een standaard werkschoen. Dit is dus een prima, veilig alternatief.

Je outfit aanpassen

Werkschoenen zijn vaak anoniem. Gezien de relatief hoge prijs van een paar degelijke werkschoenen of het feit dat je er al een paar hebt liggen, is het ergens ook wel zonde om een nieuwe, hippe variant aan te schaffen. Je kunt er dan ook voor kiezen om de rest van je outfit een beetje moderner of ruiger te maken. Net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en wat past binnen de mogelijkheden die je werk biedt. Ga voor uitdagende prints of een modern design en gebruik kleur. Het zorgt er als het ware voor dat je de aandacht afleidt van de schoenen.

Bedek je schoenen

Een andere mogelijkheid is altijd nog om je schoenen zo veel als mogelijk te bedekken. Een broek die net wat langer is of het liefst wijdere pijpen heeft, doet al heel wat. Draag je een rok of jurk, zorg er dan voor dat deze ook goed op lengte is, zodat je schoenen niet zo snel in het zicht komen. Dit is een heel eenvoudige manier om te zorgen dat je schoenen niet direct de aandacht trekken, maar je ze juist onopvallend kunt dragen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles