Een shutter is een horizontaal draaibaar paneel. Een venster kan hiermee worden afgesloten tegen bijvoorbeeld zonlicht. Met een shutter zorg je voor voldoende privacy en fijne lichtinval. Lees hier verder wat de voordelen van shutters zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van shutters

Er zijn veel voordelen aan het plaatsen van shutters. Ten eerste zorgen shutters voor prettige lichtinval in de ruimte. De lamellen van de shutters kunnen gekanteld worden zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je naar binnen wilt laten. Wanneer het een zonnige lichte dag is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de shutters iets te sluiten. Een ander voordeel van shutters is dat ze voldoende privacy bieden. Als je aan een drukkere straat woont of nieuwsgierige buren hebt, is het niet altijd fijn als een voorbijganger of de buurman naar binnen kan kijken. Door de lamellen die kunnen kantelen kun je op een moment dat je wat meer privacy nodig hebt, de shutters sluiten waardoor je er niet door heen kunt kijken van beide kanten. Ideaal! Verder zijn shutters fijn voor zonwering. Tijdens hete zonnige zomerdagen, kun je de shutters dicht laten waardoor het lekker koel blijft binnen en de warmte buiten blijft.

Design

Naast dat shutters ideaal zijn voor zonwering, privacy en lichtinval, zijn ze ook nog een leuke toevoeging aan je interieur. Mooie shutters zijn vaak echte eyecathers. Ze geven in ieder interieur een unieke sfeer. Er zijn erg veel verschillende shutters waardoor je zelf kunt bepalen welke shutters er het best bij jouw stijl passen. Heb je bijvoorbeeld een industrieel ingerichte woonkamer? Dan kun je kiezen voor donkere shutters met een stoere uitstraling. Wanneer je een moderne of Scandinavische inrichting hebt, kun je kiezen voor lichtere shutters.

Verschillende soorten shutters

Er zijn veel mogelijkheden en veel verschillende soorten shutters. Maar wat is nou het verschil en welke shutters passen er nou het best bij jou?

Bij ShutterKoning kan je bijvoorbeeld kiezen voor Base line shutters. Deze shutters hebben een simpele maar mooie uitstraling. Ze zijn 100% gemaakt van hout en zijn verkrijgbaar in het wit. Deze witte en trendy raamdecoratie wordt op maat gemaakt en geven een rustige en nette uitstraling. Opzoek naar het luxueuze gevoel? Dan kun je beter kiezen voor de Luxury line shutters. Deze shutters zijn in bijna 30 kleuren verkrijgbaar. Zo kun je ze precies aanpassen aan jouw interieur en stijl. Als laatste zijn er ook nog de Apollo line shutters. Deze stralen echte luxe uit. Met deze shutters heb je volledige controle over de hoeveelheid lichtinval in de kamer. De shutters zijn verduisterend wanneer ze gesloten zijn. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor in de slaapkamer. Hiernaast is het design van deze shutters erg mooi en zorgen ze voor een strakke uitstraling.

Bediening van shutters

Shutters kunnen op verschillende manieren bediend worden. Je kunt voor een tilterstok kiezen die in het midden van het paneel wordt geplaatst. Een andere mogelijkheid is een clearview systeem. Hierbij is de tilterstok weggewerkt uit het zicht en kun je lamellen van de shutter bewegen. Wanneer je 1 lamel beweegt, beweegt de rest automatisch mee.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles