Je komt dagelijks in aanmerking met veiligheidshandschoenen. Je komt ze overal tegen en ze zijn van allemaal verschillende materialen. Bijvoorbeeld als je bij het tankstation gaat tanken en je gebruikt maakt van de gratis disposable handschoenen. Of misschien gebruik je ze wel tijdens je werk of tijdens het huishouden? Lees hier verder over verschillende soorten handschoenen.

Latex handschoenen

Latex handschoenen worden in veel sectoren gebruikt. Met name in de medische sector zie je deze handschoenen vaak terug. Bij Cool Safety vind je goede latex handschoenen die sterk zijn en niet snel stuk gaan. Latex is een natuurlijk rubber en is daardoor een erg sterk materiaal waardoor het voor veel producten en in veel situaties gebruikt wordt. Latex handschoenen worden gebruikt in het huishouden, de schoonmaak industrie, farmaceutische industrie en bij onderhoud. Door het materiaal van de handschoenen worden je handen beschermd tegen bacteriën. Zo kom je niet in aanraking met virussen en infecties. Met name in de medische sector is het hierdoor een populaire werkhandschoen. Het is helaas een minder goede handschoen voor als je werkt met vochtige of olieachtige producten. De handschoenen zijn er in allemaal verschillende kleuren. Blauw en wit zijn erg populair maar ook zwarte latex handschoenen zijn beschikbaar! Kijk wel goed uit bij het gebruiken van latex handschoenen! Sommige mensen hebben een allergie voor latex en kunnen hier huidirritatie of erger van krijgen. Wanneer je toch goede stevige handschoenen zoekt, maar latex niet iets voor jou is, zijn nitril handschoenen waarschijnlijk een betere optie.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn hele populaire disposable handschoenen. Ze zijn gemaakt van synthetische polymeren. Je kunt ze vergelijken met latex handschoenen omdat ze dezelfde eigenschappen hebben als het rubber.  Ze worden vaak gebruikt in de horeca omdat daar met voedsel gewerkt wordt. Een restaurant dat hygiënisch te werk wilt gaan met- en gebruik wilt maken van disposable handschoenen, wordt vaak nitril handschoenen aangeraden. Ook in de medisch sector worden de handschoenen gebruikt wanneer er met bloed en andere lichaamsvloeistoffen of geneesmiddelen wordt gewerkt. De handschoenen zijn blauw omdat ze heel erg opvallen. Als er bijvoorbeeld een scheur in de handschoen komt, zie je dit meteen en kan het ernstige situaties voorkomen.

Als je een keuze hebt gemaakt tussen latex handschoenen en nitril handschoenen, moet je alleen nog beslissen of je de handschoenen gepoederd of poedervrij wilt hebben. De gepoederde handschoenen hebben een klein laagje maiszetmeel waardoor ze comfortabel aanvoelen. De handschoenen zijn ook makkelijker aan te trekken dan de ongepoederde handschoenen. Wanneer je in de horeca werkt, zijn ongepoederde handschoenen beter aangezien er vanzelfsprekend geen maiszetmeel in het eten mag komen.

Andere handschoenen

Ben je opzoek naar andere werkhandschoenen? Naast latex of nitril handschoenen zijn er bij Cool Safety ook allemaal andere veiligheidshandschoenen verkrijgbaar. In het assortiment kun je onder andere hitte- en koudebestendige handschoenen, snijbestendige handschoenen, extra griphandschoenen en Electro antivibratie handschoenen vinden. Kortom voor alle sectoren waar handen goed beschermd moeten worden is er wel een handschoen te vinden. De handschoenen hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en zijn daarom een aanrader om te kopen!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles