Is de inrichting van je woonkamer gedateerd en ben je op zoek naar tips om daar verandering in te brengen? Dan kun je je wellicht richten op de woontrends voor 2023. De kenners menen dat met name de kleuren beige en blauw dit jaar gaan terugkomen. Daarnaast is er een voorliefde voor exclusieve meubels waarmee je opvalt. Steeds meer mensen keren zich af van de eenheid productie van meubelen die bij ‘iedereen’ in huis staan. Wie zich wil onderscheiden gaat op zoek naar iets bijzonders, al is het maar één item in de woonkamer dat eruit springt. 

Modern of klassiek?

Als je gaat voor restyling dan is het natuurlijk belangrijk om de basis te bepalen. Ga je voor klassiek of neig je toch meer naar modern? Als je voor new design gaat dan zijn de Leolux pallone poefs echt iets voor jou. Dit zijn geen gebloemde poefs die je oma vroeger in de woonkamer had. Of van die felgekleurde poefs die het heel goed doen op je terras, vooral als je kinderen hebt. Nee, het gaat om items die met zorg zijn ontworpen en waarop je comfortabel kunt zitten. Ze hebben een rugleuning en zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat veel langer meegaat dan één zomer. 

Dat ene opvallende item in je interieur

Mensen die kiezen voor een interieur met één opvallend item kiezen vaak voor een stoel. Een Rolf Benz fauteuil bijvoorbeeld of een echte Rietveld. Dat is niet zo vreemd. Deze stoelen zijn met recht prominent aanwezig en vallen meteen op. Iemand die de kamer binnenstapt ziet de stoel meteen. Een kenner zal ook direct zien dat het om een bijzonder item gaat. Aan de hand van de kenmerken van deze stoel kun je vervolgens de rest van het interieur aanpassen. Een mooie comfortabele bank bijvoorbeeld of een stijlvolle salontafel. 

Wat is het prijskaartje?

Toegegeven, als je voor designmeubelen gaat dan hangt daar een hoger prijskaartje aan. Maar je koopt daarvoor wel iets bijzonders. Je koopt geen bank of stoel waar je na een jaar weer op uitgekeken bent. En je koopt geen meubelstuk dat na een jaar zoveel slijtage vertoont dat restaureren niet meer mogelijk is. Je koopt iets waar je jaren plezier van hebt. En met een beetje geluk stijgt het met de tijd ook nog eens in waarde. Wellicht wil een antiekhandelaar er een mooie prijs voor geven als je je mooie stoel afgedankt omdat je kleiner gaat wonen of toch eens iets anders wilt.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles