Voetballen, volleyballen, tennissen, cricket, rugby, hockeyen… je hoeft het maar te bedenken of er is een club waar jouw zoon of dochter terecht kan. En dat is maar goed ook, want sporten voor een kind draagt bij aan een hoop ontwikkelingen; van sociaal vlak tot aan het trainen van hersenen en het verminderen van stress. Maar hoe zorg je er zelf dan voor dat je geen stress hebt wanneer jouw kind besluit op een sport te willen? Want de ritjes naar de club, de bardiensten, en het inpakken van de sporttas… niet iedereen doet het je na hoor! Het is dus verstandig om goed voorbereid aan een sportseizoen te beginnen, zodat je in ieder geval zeker weet dat het inpakken van die tas geen probleem meer wordt. En daarom bieden wij graag een hockey inpak lijst van A tot Z! Lees snel met ons mee.

Bitje

Misschien wel de belangrijkste wanneer het gaat om het beschermen van jouw kind tijdens een potje hockey; het aanschaffen van een goed mondbitje. Bitjes zijn te koop bij de plaatselijke sportwinkel, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een bitje op maat te laten maken bij de tandarts.

Elastiekje en haarband

Om te zorgen dat jouw kind het overzicht niet verliest tijdens een spelletje hockey, is het verstandig dat het haar niet voor de ogen komt. Dus zorg ervoor dat er een elastiekje in de tas gestopt is, en misschien nog wel een extra haarband. Ook voor jongens kan een haarband soms dé oplossing zijn!

Hockeyschoenen

Vergis je niet, hockeyschoenen zijn van een ander kaliber dan normale hardloopschoenen. Je dient er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er goede noppen onder de hockeyschoenen zitten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Asics hockeyschoenen; een goed merk voor de aanschaf van de hockeyschoenen van je kind!

Hockeystick

Zonder stick geen hockey… Bij de sportwinkel in de buurt kan je laten op meten wat de beste maat stick is voor jouw zoon of dochter; weet je in ieder geval zeker dat de stick niet te kort of te lang is! Let wel: het heeft dus geen zin om een hockeystick ‘’op de groei’’ te kopen, hierdoor zal jouw kind verkeerd lopen met de stick!

Hockeytenue

Klaar om bij de plaatselijke hockeyclub aan de slag te gaan? Dan is een hockeytenue natuurlijk een must. Vaak kan je bij de lokale sportwinkel een hockeyshirt van de club aanschaffen, en hetzelfde geldt voor de hockeysokken waarin gewenst wordt te spelen. Daarnaast kan je bij de lokale sportwinkel vaak ook terecht voor een juist hockeyrokje of hockeybroekje! Wanneer je het tenue aanschaft, zorg er dan ook voor dat je een sportshirt dames of sportshirt heren extra aanschaft; daar kunnen de kinderen dan in trainen wanneer ze het ‘’echte’’ hockeyshirt niet nodig hebben!

Scheenbeschermers

Een absolute must voor het in stand houden van de schenen; scheenbeschermers! Hockeyballen zijn hard en venijnig, dus zorg ervoor dat je goede scheenbeschermers aanschaft.

Waterfles

Last but not least; een goede waterfles, zodat jouw zoon of dochter genoeg water kan drinken gedurende de trainingen of wedstrijden!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles