Bijna ieder huishouden in Nederland heeft tegenwoordig een internetverbinding. Je zou kunnen stellen dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen, nu ook steeds meer dagelijkse apparaten gebruik gaan maken van Wifi; zelfs de thermostaat van je verwarming zit er misschien op aangesloten. Als het gaat om internetverbindingen is er heel wat te kiezen, waarbij KPN of Ziggo het vooral hebben over de prijs en/of de snelheid. Welke van de twee is voor jou het meest belangrijk? Betaal je het liefst zo min mogelijk, of wil je best wat meer neerleggen voor internet met een hogere snelheid?

Hoeveel snelheid heb je nodig?

Snel, sneller, snelst. Om te bepalen wat de beste provider is, moet je vooral kijken naar de snelheid. Althans, dat willen de reclames ons graag doen geloven. Heb jij nog steeds die ‘oude, trage’ verbinding? Waarom zou je? Het kan tegenwoordig veel sneller! Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar voordat je overstapt, is het wel goed om eens te kijken of je al die snelheid eigenlijk wel nodig hebt. De supersnelle internetverbindingen waar nu zoveel mee wordt geadverteerd bieden in veel gevallen namelijk meer snelheid dan je op dit moment kan gebruiken.

Wordt er in jouw huishouden wel gebruik gemaakt van internet, maar niet om met meerdere personen tegelijk series of tv te streamen via tablets of een smart tv? En wordt er ook niet aan online games gedaan, of in ieder geval niet al dit soort dingen in grote hoeveelheden tegelijk? Dan is de kans groot dat je helemaal geen snellere verbinding nodig hebt. Als je op dit moment alles kunt doen wat je wilt zonder daarbij vastlopers te krijgen of snelheid te verliezen, is er eigenlijk geen reden om te kiezen voor een abonnement met een hogere snelheid.

Zit er een grens aan de prijs?

Nu de snelheid van het internet steeds meer onbegrensd lijkt, vragen steeds meer mensen zich af of er wel een grens aan de prijs zit. Sneller betekent vaak ook duurder, en daar zit niet iedereen op te wachten. Veel mensen gaan dan ook op zoek naar balans: een snelheid die voldoet, tegen een prijs die te betalen valt.

Waar die balans voor jou ligt, dat bepaal je natuurlijk zelf. Deze zal voor een deel afhangen van hoe snel het internet moet zijn om alles wat je ermee wilt doen zonder problemen te kunnen. Wil je niet te veel betalen, dan kan het ook zo zijn dat je genoegen moet nemen met ietsjes minder: dan kan niet iedereen tegelijk streamen of gamen, althans, niet op topsnelheden. Het is maar net waar jij de grootste waarde aan hecht: prijs of snelheid.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles